ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στα χέρια της αστυνομίας κύκλωμα που θησαύριζε «σπάζοντας» συνδρομητικά κανάλια!

Δύο Έλληνες, ένας 27χρονος στην Αθήνα και ένας 31χρονος στη Θεσσαλονίκη, φέρονται να είναι οι δημιουργοί πλατφόρμας παροχής υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης και μέλη διεθνούς κυκλώματος που έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η οικονομική ζημία από τη δράση του εγκληματικού δικτύου ανέρχεται στο ποσό των 6.500.000 ευρώ περίπου.

Η διαλεύκανση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από έρευνα των ιταλικών Αρχών κατά την οποία διαπιστώθηκε η ύπαρξη οργανωμένου κυκλώματος που δρούσε με σκοπό την παράνομη αναμετάδοση συνδρομητικών τηλεοπτικών υπηρεσιών, με την καταβολή χρηματικού τιμήματος μικρότερου από τη νόμιμη συνδρομή.

Το εγκληματικό δίκτυο λειτουργούσε σε Ιταλία, Ελβετία, Μάλτα, Ελλάδα, Ολλανδία, Γερμανία, Γαλλία και Βουλγαρία, από το 2015.

Για την παράνομη αναμετάδοση του τηλεοπτικού σήματος χρησιμοποιούνταν πλατφόρμα λογισμικού που προσφέρεται από εταιρεία. με έδρα τη Βουλγαρία, με νόμιμους εκπροσώπους τους δύο Έλληνες.

Σημειώνεται, ότι λόγω της διευρυμένης δράσης του κυκλώματος αποφασίστηκε η πραγματοποίηση κοινής επιχείρησης των Αρχών των εμπλεκόμενων χωρών, με το συντονισμό της Eurojust.