ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στα χέρια της Αστυνομίας μέλη σπείρας που διακινούσε λαθραία είδη καπνού

Στην εξάρθρωση σπείρας που διακινούσε λαθραία καπνικά είδη, με αρχηγό μία γυναίκα, οδήγησαν οι έρευνες της Ασφάλειας του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας, με αποτέλεσμα τόσο εκείνη, όσο και τρεις Έλληνες συνεργοί της να συληφθούν με επιχείρηση των αστυνομικών από το Κιλκίς.
Οι δράστες χρησιμοποιούσαν τον αποθηκευτικό χώρο ιδιοκτησίας μέλους του κυκλώματος σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, για να κρύβουν τα λαθραία είδη που διακινούσαν με την καθοδήγηση της αρχηγού τους. Σε αυτόν, αλλά και στα σπίτια των δραστών στην Θεσσαλονίκη και τη Θάσο και οχήματα που χρησιμοποιούσαν, κατασχέθηκαν 21.230 λαθραία πακέτα τσιγάρων, 950 συσκευασίες λαθραίου καπνού των 50 γραμμαρίων για τα οποία οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι υπολογίζονται στα 100.000 ευρώ!
Κατά τις έρευνες βρέθηκαν, ακόμη, 35,21 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και ένα σημειωματάριο παραγγελιών που εξετάζεται για να εντοπιστούν οι αγοραστές των λαθραίων καπνικών προϊόντων, ενώ κατασχέθηκαν τρία οχήματα και επτά κινητά. Οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για σύσταση συμμορίας, λαθρεμπορία και παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.