ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ συνεργάτες του Χρ. Ξηρού. Το προφίλ των συλληφθέντων

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για έναν Έλληνα και έναν αλλοδαπό οι οποίοι έπεσαν στα χέρια της αντιτρομοκρατικής μετά από καλά οργανωμένη επιχείρηση.

Το ένα από τα δύο άτομα που συνελήφθησαν είναι ένας από τους ανθρώπους που επισκεπτόταν τον Χριστόδουλο Ξηρό στη γιάφκα του στην Ανάβυσσο, ενώ η ταυτότητα του δεύτερου ατόμου δεν έχει γίνει γνωστή.

Οπως μετέδωσε το Mega, o αλλοδαπός είναι ο «Χάρης», ο οποίος είχε νοικιάσει το σπίτι-γιάφκα της Αναβύσσου.

Οι δύο άνδρες εντοπίστηκαν στην Καλαμάτα, όπου είχαν καταφύγει μετά τη σύλληψη του Ξηρού, ενώ όπως έγινε γνωστό ανήκαν στον επιχειρησιακό πυρήνα του αρχιτρομοκράτη και θα συμμετείχαν στην σχεδιαζόμενη επίθεση στις Φυλακές Κορυδαλλού.

Αποτυπώματά τους και γενετικό υλικό έχουν βρεθεί σε οπλισμό στα κρησφύγετα του Ξηρού τόσο στην Ανάβυσσο, όσο και στην Περαχώρα στο Λουτράκι.

Η σύλληψη τους έγινε στην Καλαμάτα από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής στην Πελοπόννησο.

Ήδη εναντίον τους έχει σχηματιστεί δικογραφία και μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα προκειμένου να απολογηθούν για τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός, συνελήφθη σε γιάφκα στην Ανάβυσσο και η Αστυνομία αναζητούσε συνεχώς τους συνεργάτες του, μεταξύ άλλων και μία γυναίκα με το όνομα Αγγελική. 

Στελέχη της οργάνωσης οι δύο συλληφθέντες

Επιχειρησιακά στελέχη θεωρούνται από την αντιτρομοκρατικοί οι δύο συλληφθέντες. Σύμφωνα με  πληροφορίεςξετάζεται το ενδεχόμενο ο 34χρονος “Χάρης” από την Αλβανία να ήταν και ο ενδιάμεσος κρίκος της οργάνωσης για τη μεταφορά του βαρύτατου οπλισμού από τη γειτονική χώρα.

Και ο 54χρονος σύμφωνα με τις ίδιες πηγές αν και ως τώρα δεν υπήρχαν ενδείξεις εμπλοκής του στην τρομοκρατία είναι επιχειρησιακό στελεχος καθώς βρέθηκαν αποτυπώματά του στη γιάφκα της Αναβύσσου.

Εξετάζεται μάλιστα να είναι μέλος σπείρας που είχε κάνει τη μεγάλη ληστεία στο Δίστομο αλλά και άλλες ληστείες στην Πελοπόννησο προς ενίσχυση του λεγόμενου Επαναστατικού Ταμείου.

Και οι δύο πάντως, τόσο ο 34χρονος Αλβανός, όσο και ο 54χρονος Έλληνας θεωρείται πως έχουν άμεσες σχέσεις με γνωστό ποινικό κρατούμενο των φυλακών.