ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στα χέρια των αστυνομικών πέντε άντρες στο Δομοκό – Στόχος τους… μετασχηματιστές και γεωτρήσεις

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν πέντε άντρες στο Δομοκό.

Όλα ξεκίνησαν όταν υποψίες κίνησε στους αστυνομικούς ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο το οποίο ήταν σταθμευμένο σε αγροτική οδό της περιοχής του Δομοκού με αναμμένη τη μηχανή, σε ένα σημείο όπου βρίσκεται πυλώνας με μετασχηματιστή της ΔΕΗ και πλησίασαν για έλεγχο.

Ξαφνικά, είδαν πέντε αγνώστους να τρέπονται σε φυγή μέσα στο σκοτάδι, εγκαταλείποντας το όχημα αλλά και έναν κόφτη, ένα ξύλινο και ένα πτυσσόμενο μεταλλικό κοντάρι και μια σακούλα που είχε μέσα διάφορα εργαλεία και γάντια!

Από την αξιοποίηση των στοιχείων, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες ήταν πέντε αλλοδαποί οι οποίοι αποπειράθηκαν να «ξηλώσουν» τον χαλκό από το μετασχηματιστή.
Στην προανάκριση που ανέλαβε η Ασφάλεια Λαμίας, προέκυψε ότι οι ίδιοι μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών τους εμπλέκονται σε άλλη μια κλοπή χαλκού από μετασχηματιστή στον οποίο είχαν προκαλέσει ζημιά ύψους 7.500 ευρώ στις 21 Ιανουαρίου. Μάλιστα, είχαν διαρρήξει και τον οικίσκο μιας γεώτρησης ακριβώς δίπλα και είχαν ξηλώσει τα καλώδια καταστρέφοντάς την, ενώ είχαν κλέψει ακόμη εργαλεία και άλλα αντικείμενα. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες.