ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στα ίχνη των απαγωγέων της Κυψέλης.

apagogi

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό των δραστών της απαγωγής της B.M., 27 ετών, ανιψιάς επιχειρηματία και μεγαλοπαράγοντα του ποδοσφαίρου, μετά την απελευθέρωσή της, πρωί Κυριακής, στην Ανω Κυψέλη. Είναι μάλιστα πιθανό η ΕΛ.ΑΣ. να διαθέτει ήδη ισχυρές ενδείξεις για την ταυτότητα των απαγωγέων και τον χώρο όπου αυτοί κινούνται.

Η 27χρονη φοιτήτρια Νοσηλευτικής (εργαζόταν στην υποδοχή νυχτερινού κέντρου στη Δάφνη) απήχθη το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου, λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι της στην Κυψέλη και απελευθερώθηκε προχθές το πρωί, μετά την καταβολή από τους γονείς της λύτρων 82.500 ευρώ. Στο διάστημα που μεσολάβησε, οι δράστες πραγματοποίησαν τουλάχιστον πέντε τηλεφωνικές επικοινωνίες με την οικογένειά της, ενώ φέρονται να υποχρέωσαν τη νεαρή κοπέλα να συντάξει ιδιόχειρο μήνυμα προς τους οικείους της (σ.σ. σύμφωνα με μια εκδοχή, το σημείωμα απευθυνόταν στον θείο της). Βρέθηκε σε εγκαταλελειμμένο Ι.Χ., στη Ν. Ιωνία.

Καθ’ υπόδειξιν των δραστών (αξίωσαν αρχικά 10 εκατ. ευρώ για την απελευθέρωση της 27χρονης) τα λύτρα τοποθετήθηκαν σε σάκο, που ο πατέρας της κοπέλας άφησε σε κάδο απορριμμάτων στον παράδρομο της λεωφόρου Κύμης, κοντά στο ΟΑΚΑ.

Η απαχθείσα έχει δώσει λεπτομερείς καταθέσεις στους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας για τον σωματότυπο των δραστών, τον χώρο όπου κρατήθηκε, τη διαδρομή που ακολούθησαν κατευθυνόμενοι προς το κρησφύγετο. Δεδομένα έχουν προκύψει και από το στίγμα των δύο κινητών τηλεφώνων με τα οποία οι απαγωγείς έρχονταν σε επικοινωνία με την οικογένεια της 27χρονης. Για παράδειγμα, διέρρευσε χθες ότι η τελευταία επικοινωνία της απαχθείσας με τους οικείους της έγινε από την περιοχή της Λούτσας, όπου σύμφωνα με μια εκδοχή αναζητείται και το κρησφύγετο των απαγωγέων.

Ιδιαίτερα σημαντική θα πρέπει να θεωρείται και η μαρτυρία γυναίκας που είδε τη σκηνή της αρπαγής και ενημέρωσε την ΕΛ.ΑΣ. Πιθανολογείται, μάλιστα, ότι έχει δώσει περιγραφή του σκουρόχρωμου Ι.Χ. στο οποίο οι απαγωγείς επιβίβασαν την 27χρονη. Σύμφωνα πάντως με την απαχθείσα, οι δράστες ήταν τουλάχιστον τρεις, κάλυπταν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλες ή κράνη, ενώ χρησιμοποίησαν ως κρησφύγετο μονοκατοικία πιθανόν στα περίχωρα των Αθηνών. Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες των δραστών με τον πατέρα της απαχθείσας φέρονται να έγιναν από Ομόνοια, Πετράλωνα και νότια προάστια.