ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στάση εργασίας στις εφορίες αύριο στην Αττική

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του για την παναττική στάση εργασίας, ο κλάδος των εφοριακών αγωνίζεται για τη μισθολογική αποκατάσταση των νέων εφοριακών.

Ειδικότερα, τονίζει ότι οι εφοριακοί πανεπιστημιακής εκπαίδευσης με μεταπτυχιακούς τίτλους, που ελέγχουν τη λίστα Λαγκάρντ, τις λίστες των εμβασμάτων, τις off shore εταιρίες, τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της χώρας κλπ, αμείβονται με 850 ευρώ το μήνα. Με αυτά τα χρήματα καλούνται να καλύψουν τα έξοδα της καθημερινής τους επιμόρφωσης, τα έξοδα μετακίνησης τους για υπηρεσιακούς λόγους και με ότι τους περισσέψει να διασφαλίσουν την επιβίωση τη δική τους και των οικογενειών τους.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο των εργαζομένων, είναι προφανές ότι με αυτές τις εξευτελιστικές αμοιβές, ο «πόλεμος» κατά της φοροδιαφυγής  είναι εκ των προτέρων καταδικασμένος να χαθεί.

Ο Σύλλογος καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στον ευσυνείδητο Έλληνα φορολογούμενο πολίτη και να υλοποιήσει «επιτέλους τις προεκλογικές της δεσμεύσεις».

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό του κτηρίου του Υπουργείου Οικονομικών στην οδό Νίκης στις 12.00. 

Διαβάστε επίσης: