ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στάση εργασίας της ΠΟΕ – ΟΤΑ για την τελευταία μέρα της δίκης της Χρυσής Αυγής

Στάση εργασίας ώστε να οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να δώσουν το «παρών» στην τελευταία ημέρα της δίκης της Χρυσής Αυγής ανακοίνωσε η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Η απόφαση για τη Χρυσή Αυγή αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο, γύρω στις 11:00 το πρωί, ωστόσο μέχρι εκείνη τη στιγμή θα ακολουθηθεί μια μεγάλη διαδικασία, με συγκεκριμένα βήματα.

Υπενθυμίζεται ότι σε ενδεχόμενο απαλλαγής από το δικαστήριο, ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, θα διεκδικήσει σχεδόν 10 εκατ. ευρώ (!), από την κρατική και εκλογική χρηματοδότηση που δεν ελάμβανε τα τελευταία επτά έτη, βάσει απόφασης της Ολομέλειας της Βουλής, τον Δεκέμβριο του 2013.

Σε ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) καλεί τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. να συμμετάσχουν μαζικά στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί έξω από το Εφετείο Αθηνών στις 11:30 το πρωί της Τετάρτης 7ης Οκτωβρίου 2020, «προκειμένου να στείλουν ηχηρό μήνυμα, το οποίο θα ακουστεί απ’ άκρη σ’ άκρη της Ελλάδας, πώς η βία, ο φασισμός και τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά.»

«Επιβάλλεται οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, και μαζί όλη η εγκληματική-ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής που έδινε εντολή να βγουν στους δρόμους τα τάγματα εφόδου για να τρομοκρατήσουν, να ασκήσουν βία σε βάρος μεταναστών, συνδικαλιστών και αγωνιστών, να πληρώσουν ακριβά για τις πράξεις τους.

Η Δικαιοσύνη με την απόφαση της την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020 θα πρέπει να τους καταδικάσει και να τους στείλει βαθιά μέσα στη φυλακή. Τυχόν απαλλαγή τους ή ποινή… χάδι για τα Μέλη της εγκληματικής-φασιστικής οργάνωσης, θα ερμηνευτεί ως ξεκάθαρη προσβολή στα ανθρώπινα δικαιώματα και θα αποτελέσει σοβαρό πλήγμα για τη Δημοκρατία της χώρας μας.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετάσχουν μαζικά και δυναμικά στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί έξω από το Εφετείο Αθηνών (Κυρίλλου Λουκάρεως 14). Για την διευκόλυνση τους έχει προκηρυχθεί από την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Παναττική Στάση Εργασίας από τις 11:00 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ.