ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στάση εργασίας των εργαζομένων στο Νοσοκομείο ΚΑΤ την Πέμπτη

Στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι πραγματοποιεί την Πέμπτη 14 Μαρτίου το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου ΚΑΤ.

Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι θα συγκεντρωθούν στην είσοδο του Νοσοκομείου, αντιδρούν τόσο στα απογευματινά χειρουργεία, όσο και στο γεγονός ότι στις 31 Μαρτίου λήγει η παράταση της σύμβασης των εργαζομέων τραπεζοκόμων και φυλάκων που εργάζονται στο Νοσοκομείο με Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ), χωρίς να υπάρχει νομοθετική πρόβλεψη για νέα παράταση.

Στο θέμα των απογευματινών χειρουργείων το Σωματείο, μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι «το έγκλημα είναι προσχεδιασμένο. Οι τεράστιες λίστες αναμονής για χειρουργική επέμβαση δεν ήρθαν από τον ουρανό. Είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης του ΕΣΥ, που διογκώθηκε κατά την διάρκεια της πανδημίας και συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό», για να προσθέσει ότι ]«στο ΚΑΤ σε καθημερινή βάση είναι κλειστές 2 αίθουσες, ενώ 1 φορά την εβδομάδα οι κλειστές αίθουσες είναι 3 εξαιτίας της τεράστιας έλλειψης προσωπικού. Η έλλειψη άλλωστε προσωπικού αποδεικνύεται από τις δεκάδες χιλιάδες μέρες ανάπαυσης που οφείλονται και σε όσους εργάζονται στο χειρουργείο».