ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στάση εργασίας του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων στις 30 Ιανουαρίου

Ο Σύλλογος ελλήνων Αρχαιολόγων, με ανακοίνωσή του, «προκηρύσσει προειδοποιητική στάση εργασίας την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου, από τις 11:30 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου εργασίας, ενόψει της κυβερνητικής εξαγγελίας για τη μετατροπή των μεγάλων δημόσιων μουσείων σε Ν.Π.Δ.Δ., στο πλαίσιο της οποίας θα πραγματοποιηθεί και συνέντευξη Τύπου του Συλλόγου για το ίδιο θέμα».
Ο ΣΕΑ, από κοινού με τον Ενιαίο Σύλλογο Υπαλλήλων ΥΠΠΟΑ Αττικής, Στερεάς και Νήσων και άλλα σωματεία του ΥΠΠΟΑ, παραχωρούν συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου, στις 12:00, στο αμφιθέατρο του Επιγραφικού Μουσείου (Τοσίτσα 1). Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΣΕΑ, στη συνέντευξη «θα παρουσιαστούν οι θέσεις των Σωματείων ενάντια στην εξαγγελία της κυβέρνησης και της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού για μετατροπή των Μεγάλων Δημόσιων Μουσείων σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου».
Αμέσως μετά, θα ακολουθήσει στον ίδιο χώρο στρογγυλό τραπέζι με θέμα τα Μεγάλα Δημόσια Μουσεία, στην οποία θα συμμετάσχουν διευθυντές, εργαζόμενοι στα μουσεία, μουσειολόγοι και πανεπιστημιακοί.