ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣτΕ προς κυβέρνηση: Έχετε έξι μήνες περιθώριο, για να μειώσετε τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων.

akinita_polikatoikies_533_355

Τελεσίγραφο με περιθώριο έξι μηνών έστιλε με οριστική απόφασή της, η Ολομέλεια του ΣτΕ, στο ΥΠΟΙΚ, προκειμένου να αναπροσαρμόσει τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε πανελλαδικό επίπεδο, όπως ορίζει ο νόμος.

Σύμφωνα με το συμβούλιο της επικρατείας η κυβέρνηση έχει παραλείψει παρανόμως να αλλάξει τις αντικειμενικές αξίες όλων των ακινήτων της χώρας και για το λόγο αυτό της δίνει εξάμηνη προθεσμία προκειμένου όπως αναφέρει στο διατακτικό των σκέψεών της να προβεί «στην οφειλόμενη νόμιμη ενέργεια».

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες τμήμα του ανωτάτου δικαστηρίου είχε αποφανθεί , μετά από προφυγή κατοίκων της Νέας Μάκρης, των οποίων τα ακίνητα βρίσκονται εντός σχεδίου αντικειμενικών αξιών ότι αυτές θα πρέπει να προσδιορίζονται με βάση τις τιμές που έχουν καθοριστεί στους όμορους δήμους και όχι με τις τιμές που προσδιορίστηκαν στη συγκεκριμένη περιοχή (σ.σ. έφθαναν μέχρι 650 ευρώ ανά τ.μ.).

Σημειωτέον ότι η απόφαση αυτή αναμένεται να φέρει σαρωτικές αλλαγές στον τρόπο φορολόγησης των ακινήτων και να προκαλέσει τεράστιο δημοσιονομικό κόστος