Όλο και πιο δυσοίωνη, καθίσταται, η διαμορφούμενη κατάσταση της λειψυδρίας και συνεπακόλουθα της ξηρασίας, στη Ροδόπη, εξαιτίας της παρατεταμένης ανομβρίας.
Είναι χαρακτηριστικές οι φωτογραφίες.
Στην πρώτη δυάδα απεικονίζονται δύο στιγμιότυπα από τον ποταμό Κομψάτο: αριστερά, από τον Σεπτέμβριο του 2018, και δεξιά, από τον Σεπτέμβριο του 2025.

Στη δεύτερη δυάδα αποτυπώνεται η εν εξελίξει ερημοποίηση της λίμνης Ισμαρίδας: η αριστερή εικόνα είναι από τον Σεπτέμβριο του 2020, και η δεξιά από τον Σεπτέμβριο του 2025.

Ανάλογες εικόνες καταγράφηκαν τους προηγούμενους μήνες και στον ποταμό Έβρο, το φυσικό σύνορο της Ελλάδας με την Τουρκία, που είναι και το μεγαλύτερο ποτάμι της χώρας μας σε βάθος και σε όγκο νερού. Η στάθμη του για πρώτη φορά έχει πέσει τόσο που διασχίζεται εύκολα ακόμη και με τα πόδια.
πηγή φωτογραφιών ΕΡΤ


