GOOGLE NEWS, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη ΔΕΘ η πρώτη ένστολη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μητσοτάκη – Του Κώστα Αττία

Ραντεβού στη ΔΕΘ δίνουν με την νέα κυβέρνηση Στρατιωτικοί και στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας.

Οι Ομοσπονδίες τους συνεδρίασαν και αποφάσισαν να διεκδικήσουν δυναμικά μια σειρά από αιτήματα με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη, στις 6 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 18:00 με σημείο συνάντησης τον Λευκό Πύργο.

  • Γράφει ο Κώστας Αττίας

Στη σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της ΠΟΑΣΥ οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων,  με την ευκαιρία των εγκαινίων της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αποφάσισαν να δώσουν δυναμικό παρών και να θυμίσουν στην τωρινή κυβέρνηση τις μειώσεις που έχουν υποστεί οι προϋπολογισμοί λειτουργικών δαπανών, την υποστελέχωση των Υπηρεσιών,
τα ελάχιστα και συχνά προβληματικά μέσα που έχει στην διάθεση του το προσωπικό για να ασκήσει τα καθήκοντα του αλλά και ζητήματα μισθολογικού χαρακτήρα.

Κυρίαρχο στα μισθολογικά φυσικά θα είναι το αίτημα η κυβέρνηση να συμμορφωθεί πλήρως με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Μάλιστα οι συνδικαλιστές λένε πως είναι υποχρέωση της κυβέρνησης από την ΔΕΘ όπου θα εξειδικεύσει οικονομικά μέτρα να σεβαστεί στην πράξη μια σειρά προεκλογικών δεσμεύσεων που είχε δώσει όσο ήταν στην αντιπολίτευση και να μην ταυτιστεί με την πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ που δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες που δημιούργησε.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας :«Οι νέοι Κυβερνώντες οφείλουν να κάνουν πράξη τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις και πρωτίστως να μην ακολουθήσουν την πεπατημένη των προηγούμενων, που θα μείνουν στην ιστορία για σωρεία αντιδημοκρατικών, αντισυνδικαλιστικών και αντιυπηρεσιακών αποφάσεων και μέτρων».