ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη φάκα και με το «φακελάκι» στο χέρι πιάστηκε από συναδέλφους του, αστυνομικός που εκβίαζε ιδιοκτήτη συνεργείου

eidikos froyros

 

Στη φάκα και με το «φακελάκι» στο χέρι πιάστηκε από συναδέλφους του ένας αστυνομικός 28 ετών που υπηρετεί ως Ειδικός φρουρός. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος 28χρονου Ειδικού Φρουρού, που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής, για δωροληψία υπαλλήλου, απόπειρα εκβίασης και ψευδή καταμήνυση.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελία 41χρονου ημεδαπού, ιδιοκτήτη συνεργείου, με τον οποίο ο 28χρονος Ειδικός Φρουρός διατηρούσε φιλικές σχέσεις από το 2008.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο Ειδικός Φρουρός τον περασμένο Αύγουστο, ζήτησε από τον 41χρονο να του επισκευάσει δωρεάν την μοτοσικλέτα του. Όταν εκείνος αρνήθηκε, ο Ειδικός Φρουρός απαιτούσε εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 2.500 – 3.000 ευρώ, ισχυριζόμενος ότι είναι χρήματα που του «όφειλε», ως αντάλλαγμα για τους πελάτες που έφερνε στο συνεργείο του.

Επιπλέον, επειδή ο 41χρονος αρνήθηκε την καταβολή των χρημάτων ο 28χρονος υπέβαλλε καταγγελία εναντίον του για δήθεν κλεμμένες μοτοσικλέτες, που βρίσκονταν στο κατάστημά του. Η καταγγελία αποδείχθηκε ψευδής μετά την αστυνομική διερεύνηση της υπόθεσης.

Χθες (19-09-2014), σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, ο 41χρονος παρέδωσε στον Ειδικό Φρουρό το προσημειωμένο ποσό των 3.000 ευρώ, σε προκαθορισμένη συνάντηση σε περιοχή του Πειραιά.

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, που επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο συνέλαβαν τον 28χρονο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε σήμερα (20-09-2014) στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Πηγή : Ημερησία