ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη φυλακή 23χρονος για τη δολοφονία ηλικιωμένης στη Θεσσαλονίκη

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή ο 23χρονος που κατηγορείται, μαζί με τον αδελφό του, ότι σκότωσαν την ηλικιωμένη γυναίκα τον Σεπτέμβριο του 2022, όταν πήγαν να την ληστέψουν στο σπίτι της, στην Κερασιά Θεσσαλονίκης.

Εις βάρος των δύο αδελφών είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία με δόλο και ληστεία, με τον 23χρονο να συλλαμβάνεται και τον 27χρονο να ταυτοποιειται και μέχρι σήμερα να αναζητείται από την αστυνομία.

Στην απολογία του ο 23χρονος Ρομά υποστήριξε ότι ο αδελφός του ήταν εκείνος που ακινητοποίησε και έκλεισε με τα χέρια του το στόμα της 89χρονης γυναίκας, ενώ φέρεται να είπε πως σκοπός τους ήταν η κλοπή και όχι να κάνουν κακό στη γυναίκα.

Από την ληστεία που πραγματοποίησαν από κοινού και είχε ως αποτέλεσμα η ηλικιωμένη να χάσει τη ζωή της, οι δράστες δεν έφυγαν με άδεια χέρια αλλά πήραν ένα δαχτυλίδι και μια χρυσή αλυσίδα.

Όπως προέκυψε από την ιατροδικαστή έκθεση, η ηλικιωμένη έφερε τραύματα στο κεφάλι, χωρίς όμως να προσδιορίζεται εάν αυτά προκλήθηκαν από χτυπήματα ή από πτώση στο έδαφος, ενώ ο θάνατός της πιθανολογείται προήλθε από ανακοπή.

Η άτυχη 89χρονη εντοπίστηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της, το βράδυ της Κυριακής 11 Σεπτεμβρίου 2022. Η ηλικιωμένη βρέθηκε νεκρή από οικείους της, οι οποίοι και ειδοποίησαν τις Αρχές.