ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη φυλακή για ρίψη μολότοφ δύο νεαροί – Πρώτη φυλάκιση για την κακουργηματική πράξη

ΟΝέος Ποινικός Κώδικας καθιστά πλέον κακουργηματική πράξη ακόμα και την κατοχή μολότοφ, πόσο μάλλον τη ρίψη της… Ετσι, δύο νεαροί που συνελήφθησαν την προηγούμενη εβδομάδα στον Πειραιά για ρίψη μολότοφ στην Τροχαία, οδηγήθηκαν στη φυλακή. Ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν να προφυλακίσουν έναν 24χρονο κι έναν 20χρονο κι έστειλαν μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι στο εξής ανάλογα περιστατικά θα έχουν την ίδια κατάληξη.

Πρόκειται για δύο νεαρούς που συνελήφθησαν την περασμένη Κυριακή, λίγες ώρες μετά την επίθεση με μολότοφ στο Α’ Τμήμα Τροχαίας Πειραιά. Οι φερόμενοι ως δράστες είχαν συλληφθεί από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ που έκαναν περιπολίες στην περιοχή. Από την επίθεση, προκλήθηκαν μικροζημιές σε υπηρεσιακά αυτοκίνητα του τμήματος και στο κουβούκλιο της σκοπιάς.

Σύμφωνα με τις διωκτικές Αρχές ύστερα από έρευνα που έγινε στα σπίτια τους είχαν βρεθεί «τέσσερα δοχεία με εύφλεκτο υγρό, δεκάδες άδεια μπουκάλια μπύρας, δυο κοντάρια με πυρσούς προσαρτημένους σε αυτά, προσανάμματα φωτιάς και αναπτήρες, μια αντιασφυξιογόνα μάσκα, μάσκα προσώπου, γάντια και κράνος, μικροποσότητας κάνναβης, 3 κινητά τηλέφωνα και 2 κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικού υπολογιστή».