ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη φυλακή μετά από μόλις… 23 διαρρήξεις!

Τον δρόμο για τη φυλακή πήραν οι δύο Αλβανοί 25 και 39 χρόνων που κατηγορούνταν για τις 23 διαρρήξεις σε Ηράκλειο και Χανιά.

Σύμφωνα με το cretapost, οι δύο άνδρες οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον του ανακριτή και απολογήθηκαν για τα όσα κατηγορούνται. Αμέσως μετά την απολογία ο ανακριτής με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα αποφάσισε την προφυλάκιση και των δύο δραστών.

Μέσα σε δύο μήνες είχαν ανοίξει 23 σπίτια
Οι δύο άνδρες μέσα σε δύο μήνες είχαν καταφέρει να διαρρήξουν 22 σπίτια στο Ηράκλειο και ένα στα Χανιά.

Από μέσα, έπαιρναν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρικές συσκευές, διάφορα αντικείμενα και προσωπικά έγγραφα, συνολικής χρηματικής αξίας 14.000 ευρώ

Το μοιραίο τους λάθος έγινε το βράδυ της Τρίτης, στην προσπάθεια τους να μπουν σε σπίτι, στην περιοχή του Σκαλανίου, στο Ηράκλειο.

Για κακή τους τύχη όμως ήχησε ο συναγερμός με τους ιδιοκτήτες του σπιτιού, να δίνουν σημαντικά στοιχεία στην Αστυνομία, που κινήθηκε γρήγορα και μεθοδικά.

Πρώτα συνελήφθη ο ένας εκ των δύο σε κεντρικό κατάστημα του Ηρακλείου, το ίδιο κιόλας βράδυ της διάρρηξης στο Σκαλάνι, ενώ ακολούθησε, το πρωί της Πέμπτης η σύλληψη και του δεύτερου διαρρήκτη.

Σε έρευνα που έγινε στους ίδιους, το σπίτι και το αυτοκίνητό τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα τα οποία είχαν αφαιρέσει από σπίτι που είχαν διαρρήξει και αποδόθηκαν στην παθούσα.

Πηγή: cretapost