ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη φυλακή πατέρας και γιος για τη δολοφονία 46χρονου στη Ρόδο

Ποινή κάθειρξης 15 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω στον 53χρονο πατέρα και τον 20χρονο γιο του, που κρίθηκαν ένοχοι κατά πλειοψηφία (5-2, μειοψήφισαν δύο ένορκοι που έκριναν ότι ο γιός ήταν αθώος) για την ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία του εργολάβου οικοδομών Τζάνη Τοπάλυ, 46 ετών, πατέρα τριών ανήλικων παιδιών.

Την ενοχή τους είχε εισηγηθεί εξάλλου και η Εισαγγελέας της έδρας. Το δικαστήριο τους αναγνώρισε ομόφωνα το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και απέρριψε τα ελαφρυντικά της ανηλικότητας και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, που πρότειναν οι συνήγοροι υπεράσπισης. Η Εισαγγελέας της έδρας είχε προηγουμένως εισηγηθεί να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά.

Κατόπιν φραστικού επεισοδίου και διαπληκτισμού του πρώτου κατηγορουμένου, με το θύμα, λόγω οικονομικών διαφορών, στις 28.08.2022, επέφεραν το θάνατό του με την χρήση βίας. Όπως έκριναν οι δικαστές, πατέρας και γιος αφού τύλιξαν γύρω από το λαιμό του ένα σχοινί, κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και τελικώς να επιφέρουν τον θάνατό του.

Εν συνεχεία, τοποθέτησαν το πτώμα σε φορτηγό αυτοκίνητο του πατέρα και το έριξαν σε ορεινή ερημική περιοχή στην Ψίνθο, ενώ μετέφεραν το αυτοκίνητο, του θύματος στις Καλυθιές της Ρόδου. Ακολούθησε προσπάθεια αποπροσανατολισμού των Αρχών, προκειμένου να μην αποκαλυφθεί η πράξη τους.

Σύμφωνα με το dimokratiki.gr, οι κατηγορούμενοι έπεσαν σε πλήθος αντιφάσεων. Κρίθηκε ότι δεν εναρμονίζεται με τους κανόνες της κοινής πείρας και λογικής η εκδοχή που υποστηρίζει ο πατέρας του 20χρονου ότι κατόρθωσε μόνος του, χωρίς την βοήθεια του γιου του, να περάσει το σχοινί από το λαιμό του θύματος.