ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη Σχολή Εθνικής Άμυνας αξιωματικός από τη Βόρεια Μακεδονία

Η τελετή έναρξης της 72ης Εκπαιδευτικής Σειράς πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ) παρουσία του Διοικητή της Σχολής Εθνικής Άμυνας αντιπτεράρχου (Ι) Λαμπράκη Δημητρίου, ο οποίος εκπροσώπησε και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ πτέραρχο (Ι) Χρήστο Χριστοδούλου.

  • Γράφει ο Κώστας Αττίας

Ανάμεσα στους 69 σπουδαστές της ΣΕΘΑ οι οποίοι θα παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία τα μαθήματα (σε αντίθεση με την σειρά διαδικτυακής εκπαίδευσης) υπάρχουν 60 ανώτεροι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και 2 αξιωματικοί των Σωμάτων Ασφαλείας, ένας αξιωματικός από την Εθνική Φρουρά της Κυπριακής Δημοκρατίας, ένας αξιωματικός από την Αραβική Δημοκρατία της Αιγύπτου, ένας αξιωματικός από την Βοσνία – Ερζεγοβίνη, 3 πολιτικοί υπάλληλοι των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθώς και ένας αξιωματικός από την Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας.

Οι σπουδαστές θα ολοκληρώσουν μέσα σε 8 μήνες την φοίτηση τους και θα αναπτύξουν την ικανότητα στρατηγικής ανάλυσης του γεωστρατηγικού περιβάλλοντος προκειμένου να καταστούν ικανοί ηγέτες. Κατά την φοίτηση τους αναμένεται να πραγματοποιήσουν ταξίδια σε περιοχές του εσωτερικού και του εξωτερικού.

Η φοίτηση αξιωματικών από ξένες χώρες πιστεύεται πως βοηθά την κατανόηση μεταξύ της χώρας μας και συμμαχικών χωρών ενισχύοντας την λεγόμενη στρατιωτική διπλωματία.