3 top δεξιά, GOOGLE NEWS, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη Βουλή η αδικία των στρατιωτικών σχολών

Αδικία επί τέσσερα για τους φοιτητές των Στρατιωτικών Σχολών Αξιωματικών και Υπαξιωματικών. Το θέμα πήγε στην Βουλή και τόσο όσοι ήδη είναι σε στρατιωτικές σχολές όσο και όσοι σκέφτονται να δώσουν εξετάσεις περιμένουν με ενδιαφέρον απαντήσεις και κυρίως δίκαιη αντιμετώπιση.

Γράφει ο Κώστας Αττίας

Το χάος μεταξύ των 157,70 ευρώ που λαμβάνει ο πρωτοετής της Σχολής Ευελπίδων ή των 118,80 των πρωτοετών στις Σχολές Υπαξιωματικών από την μία και από την άλλη των 325,05 (Δόκιμος Αστυφύλάκας) ή 623,70 (Δόκιμος Υπαστυνόμος) ευρώ των πρωτοετών στις σχολές της αστυνομίας καλείται να δικαιολογήσει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας μετά από ερώτηση που κατέθεσε η Σοφία Σακοράφα.

Η Βουλευτής παραθέτει μία σειρά από άκρως ενδιαφέροντα παραδείγματα με χαρακτηριστικότερο ίσως αυτό της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων όπου δίπλα δίπλα βρίσκονται τόσο οι Ναυτικοί Δόκιμοι του Πολεμικού Ναυτικού όσο και οι Δόκιμοι του Λιμενικού Σώματος.

Ο μεν πρωτοετής του Πολεμικού Ναυτικού παίρνει μισθό 157,50 ο δε πρωτοετής του Λιμενικού Σώματος σχεδόν τα τετραπλάσια 623,70 ευρώ.

Τώρα το Υπουργείο Άμυνας καλείται να εξηγήσει τα ανεξήγητα και να πει αν σκοπεύει να αποκαταστήσει και αυτή την αδικία.