ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην Αθήνα οι δήμαρχοι των νησιών! Τι αναφέρει το ψήφισμα που θα παραδώσουν

Σήμερα, οι δήμαρχοι των νησιών και ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, θα βρίσκονται  στην Αθήνα προκειμένου να παραδώσουν στο υπουργείο Εσωτερικών το  ψήφισμα των κατοίκων.

Να μη γίνει ένα διεθνές πρόβλημα «Αιγαιακό» ζητούν οι κάτοικοι των νησιών που έχουν πληγεί περισσότερο από κάθε άλλο μέρος της Ελλάδας από το προσφυγικό.

Το ψήφισμα

Το ψήφισμα που θα παραδοθεί στο υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει:

«Οι κάτοικοι της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου προκειμένου τα Νησιά μας να σταματήσουν να είναι αποθήκες ψυχών ξεριζωμένων ανθρώπων σήμερα ενώνουμε τις φωνές μας ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και την ΕΥΡΩΠΗ:

  • ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ.
  • ΚΑΜΙΑ ΝΕΑ ΔΟΜΗ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ & ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΩΝ ΔΟΜΩΝ.
  • ΕΛΕΓΧΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΚΟ
  • ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΜΑΣ
  • ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΤΕΙ.
  • ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ: ΔΩΣΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΔΩΣΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ! ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΨΥΧΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ».

Αμέσως μετά την θυροκόλληση ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου έκανε την ακόλουθη δήλωση.

«Δεν γίνεται να ερχόμαστε σε Κυβερνητικό κτήριο και να βρίσκουμε κλειστές πόρτες. Η Κυβέρνηση οφείλει να ακούει τα αιτήματά μας. Αύριο θα πάμε στην Αθήνα να επιδώσουμε στο Μέγαρο Μαξίμου, στην Βουλή και το Υπουργείο Εσωτερικών το ψήφισμά μας. Δεν κάνουμε πίσω».