ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Στην επόμενη δεκαετία η Αττική θα έχει αλλάξει ολοκληρωτικά» το μήνυμα Πατούλη από το Φόρουμ των Δελφών

Με τη φράση «τα καλύτερα είναι μπροστά» έκλεισε την ομιλία του ο Περιφερειάρχης Αττικής στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών που πραγματοποιείται στους Δελφούς και τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Ο Γιώργος Πατούλης αναφέρθηκε στον τριπλό στόχο που έχει τεθεί στην Περιφέρεια για έργα υποδομής, παροχή βοήθειας σε ευπαθείς ομάδες και δημιουργία ισχυρών βάσεων, εκτιμώντας ότι στην επόμενη δεκαετία η Αττική θα έχει αλλάξει ολοκληρωτικά.

Σε ερώτηση της συντονίστριας – δημοσιογράφου από την τηλεόραση του Alpha, Μαρίας Νικόλτσιου σχετικά με τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης και τον βαθμό που μπορεί να βοηθήσει η Περιφέρεια, ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στην αντικατάσταση των led φωτισμών με 23.000 σύγχρονα φωτιστικά υψηλής ισχύος, στην αλλαγή του στόλου της περιφέρειας με ηλεκτροκίνητα οχήματα και στη διοχέτευση πόρων μέσα από το ΕΣΠΑ για την ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίων, σχολείων και δημοσίων δομών.

Ο Περιφερειάρχης αποκάλυψε ότι μέσα στο έτος θα γίνει η συμβασιοποίηση για τη μονάδα απορριμμάτων στο Γραμματικό, σημειώνοντας ότι δημιουργούνται πλέον οι δομές για την ανακύκλωση από την πηγή. «Έχουμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα ανακύκλωσης στην Ευρώπη σε περιφερειακό επίπεδο και βοηθάμε τους δήμους να δημιουργήσουν υποδομές για ανακύκλωση», είπε, σημειώνοντας ότι έχουν μοιραστεί στους δήμους 180 σύγχρονα απορριμματοφόρα και χιλιάδες καφέ κάδοι.

Σχετικά με τα μεγάλα έργα, είπε ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί η αλλαγή του εργοστασίου μηχανικής ανακύκλωσης στα Άνω Λιόσια σε πράσινη μονάδα, ενώ δημιουργούνται δύο ΣΔΙΤ για τον Κεντρικό Τομέα και το Σχιστό, ενώ για την αντιπυρική περίοδο σημείωσε ότι γίνεται ευρύτατη προσπάθεια δενδροφύτευσης στις ορεινές περιοχές της Αττικής και έργα ανάσχεσης, ώστε τα νερά να απορροφούνται.

Τέλος, σε σχέση με την πανδημία, σημείωσε ότι οδεύουμε προς τέταρτη δόση εμβολίου για τον γενικό πληθυσμό, επισημαίνοντας πως, αν και δεν είναι υποχρεωτική, είναι χρήσιμη, ενώ εκτίμησε ότι αυτή μπορεί να γίνει μέσα στον Οκτώβριο. Για τη συμβολή της Περιφέρειας στην πανδημία, είπε ότι έχουν διατεθεί 500 εκ. ευρώ για μισθοδοσίες γιατρών και νοσηλευτών, τεχνολογικό εξοπλισμό στα νοσοκομεία, γεύματα σε ευπαθείς ομάδες και άλλες δράσεις.