ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην Κρήτη ο Στυλιανίδης! Στο νησί καταφθάνει και κλιμάκιο της ΕΜΑΚ

Ένας νεκρός και τουλάχιστον δύο είναι οι εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια σπιτιών, αλλά και από κατάρρευση οροφής εκκλησίας στο Αρκαλοχώρι και Πατσίδερο μετά τον μεγάλο σεισμό 5,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Σύμφωνα με το cretapost.gr στο σημείο βρίσκεται ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής, της αστυνομίας καθώς και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που είναι έτοιμα να συνδράμουν σε κάθε περιστατικό.

Οι πληροφορίες του cretapost αναφέρουν πως έχουν εντοπιστεί εγκλωβισμένοι στην περιοχή του Προφήτη Ηλία καθώς και στον Πατσίδερο ενώ ενδέχεται να υπάρχουν και τραυματισμένοι πολίτες.

Στο μεταξύ, στο Ηράκλειο Κρήτης σπεύδει ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης έπειτα από τον μεγάλο σεισμό 5,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα το πρωί.

Η διυπουργική ομάδα των φυσικών καταστροφών έχει κινητοποιηθεί και παρακολουθεί τον σεισμό στην Κρήτη σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ήδη, κλιμάκιο της ΕΜΑΚ μεταφέρεται με C130 για συνδρομή σε απεγκλωβισμούς και επιπλέον κλιμάκιο αρμοδίων υπουργών θα μεταβεί εντός της ημέρας για να αυτοψία ζημιών στα χωριά της περιοχής που επλήγη από το σεισμό.

Πηγή: cretalive, cretapost