ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην Μυρσίνη της Ηλείας 350 πρόσφυγες

Στις 38 διώροφες κατοικίες του παραθεριστικού κέντρου στην Μυρσίνη της Ηλείας, φιλοξενούνται από αργά σήμερα το απόγευμα, 350 περίπου Σύριοι πρόσφυγες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με λεωφορεία από το λιμάνι του Πειραιά.

 

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, «η μεγάλη πλειοψηφία των προσφύγων είναι γυναίκες και παιδιά και διαμένουν σε χώρους που δεν έχουν καμία σχέση με τα όσα βίωσαν τον τελευταίο καιρό».
Όσον αφορά την λειτουργικότητα των εγκαταστάσεων ο αντιπεριφερειάρχης είπε ότι έχουν αποκατασταθεί σχεδόν όλα τα προβλήματα, και μέσα στις επόμενες ημέρες εκτιμάται πως δεν θα υπάρχει καμία εκκρεμότητα.
Σχετικά με την παροχή βοήθειας στους πρόσφυγες, ο Γιώργος Γεωργιόπουλος ανέφερε ότι ο ιατρικός σύλλογος του Πύργου και o φαρμακευτικός σύλλογος της πόλης, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ιατροφαμακευτική περίθαλψη των προσφύγων, ενώ για τον ίδιο λόγο υπάρχει επικοινωνία και με την υγειονομική περιφέρεια. Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, «ανάμεσα στους πρόσφυγες υπάρχουν αρκετά παιδιά και πρέπει να δούμε πως μπορούμε να τα βοηθήσουμε».

Επίσης και ο δήμος Πύργου είναι έτοιμος να παράσχει ανθρωπιστική βοήθεια στους πρόσφυγες, ενώ την σίτισή τους έχει αναλάβει η 117 πτέρυγα μάχης της αεροπορίας, που βρίσκεται στην κοντινή Ανδραβίδα. Όσον αφορά στο ρόλο της αστυνομίας, ο Γιώργος Γεωργιόπουλος είπε ότι η αστυνομία θα αναλάβει την επιτήρηση του κέντρου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ