ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην υπόθεση των fake news με τους αρνητές εμπλέκεται πρώην συνεργάτης του Σώρρα

Στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έδωσε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας της Αθήνας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου εντολή έρευνας, για στοχευμένη έρευνα αδικημάτων, όπως πρόκληση πολιτών σε τέλεση αδικημάτων, απάτες, διασπορά ψευδών ειδήσεων, κατά σελίδων που διακινούν μέσω διαδικτύου προτροπές κατά του εμβολιασμού πολιτών για τον κορωνοϊό.

Οι τέσσερις ιστοσελίδες που βρέθηκαν στο στόχαστρο των Αρχών ειναι οι: Έλληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς, Brighteon.com, Runble.com, Ugetube. Έχουν επίσης εντοπιστεί και 6 λογαριασμοί στα social media (4 στο Facebook και 2 στο Twitter).

Όσον αφορά τους «Έλληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς», έχει ταυτοποιηθεί άνδρας ως σχετιζόμενος με την διαχείριση της ιστοσελίδας, που σε βάρος του υπάρχει δικογραφία για συμμετοχή σε επεισόδια σε συγκέντρωση για τον Αρτέμη Σώρρα.

Παράλληλα, διεξάγονται και οι έρευνες της Εισαγγελίας Αθηνών άτομα που δραστηριοποιούνται, ενδεχομένως με το αζημίωτο, στο αντιεμβολιαστικό κίνημα, καθώς και άλλες έρευνες σε όλη την επικράτεια για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης.

Μάλιστα, οι «Έλληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς» βρέθηκαν και στο επίκεντρο σχετικού ρεπορτάζ του Star, όπου δημοσιογράφος επικοινώνησε με μέλος της σελίδας, ο οποίος της είπε ότι μπορεί να ανακαλέσει την εξουσία του κράτους σε σχέση με τον εμβολιασμό με μία «απλή εξουσιοδότηση», και έναντι αμοιβής.