ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στις 11 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία

φωτογραφία-27

 

Στις 11 Σεπτεμβρίου, θα ξεκινήσει τελικά και φέτος η σχολική χρονιά. Ο νέος Υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος ανατρέπει τις αποφάσεις του κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου στο θέμα της έναρξης του νέου σχολικού έτους.

Σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύει το «Βήμα», ο νέος υπουργός δεν συμφωνεί με τους πειραματισμούς των τελευταίων μηνών στο θέμα της έναρξης κι αυτό διότι δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη αποσπάσεις και μεταθέσεις καθηγητών, ώστε να ξεκινήσει νωρίτερα το σχολικό έτος, ενώ στη χώρα μας οι μαθητές και οι οικογένειές τους δεν έχουν θεσμοθετημένες χειμερινές διακοπές όπως σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Επιπλέον, ο νέος υπουργός δεν υπογράφει την απόφαση για κατάργηση των δύο αργιών στα σχολεία, των τριών Ιεραρχών (30 Ιανουαρίου) και του Αγίου Ιωάννη μετά τα Χριστούγεννα (7 Ιανουαρίου).

Σύμφωνα με το σχέδιο Αρβανιτόπουλου, το σχολικό έτος ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 5 Σεπτεμβρίου και αντίστοιχα να τελειώσει στις 15 Ιουνίου 2015 για τα δημοτικά σχολεία, στις 31 Μαΐου για τα γυμνάσια και τα λύκεια και στις 21 Μαΐου για τη Γ’ τάξη του λυκείου.