ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στις 14 Ιουλίου οι αιτήσεις για τον κοινωνικό τουρισμό

οαεδ

Σε 120.000 δικαιούχους θα δώσει ο ΟΑΕΔ τα εισιτήρια για τον κοινωνικό τουρισμό. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από την 1η Αυγούστου 2014 έως και τις 30 Μαΐου 2015, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν από τη Δευτέρα να συμπληρώνουν τις ηλεκτρονικές τους αιτήσεις στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ.

Το πρόγραμμα δικαιούνται : Εργαζόμενοι με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου που έχουν κατά το προηγούμενο της έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έτος 50 ημέρες στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Άνεργοι που κατά το προηγούμενο της έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έτος έχουν λάβει τακτική επιδότηση ανεργίας με βάση τις κοινές περί ανεργίας διατάξεις του ΟΑΕΔ διάρκειας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα).Άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ.

Το πρόγραμμα καλύπτει τα προστατευόμενα μέλη έως 24 ετών , τις / τους σύζυγούς εφόσον είναι εγγεγραμμένα προστατευόμενα μέλη στο βιβλιάριο υγείας καθώς και τους συνοδούς δικαιούχων ή ωφελουμένων ατόμων με αναπηρία με ποσοστό 67% και άνω, και μόνο στην περίπτωση που η αναγκαιότητα συνοδείας προκύπτει από το νόμο και αποδεικνύεται από σχετική βεβαίωση