ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στις 24 Ιουνίου η δίκη της ξαδέλφης του Πολάκη

Στο σκαμνί του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου θα καθίσει στις 24 Ιουνίου η αναισθησιολόγος του Βενιζέλειου Νοσοκομείου και εξαδέλφη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Νεκταρία Πολάκη, μετά την παραπομπή της σε δίκη για τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη τον Δεκέμβριο του 2015 έπειτα από επέμβαση ρουτίνας για κρεατάκια.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζει η γιατρός είναι της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, ωστόσο η ίδια δηλώνει αθώα υποστηρίζοντας ότι ο θάνατος του παιδιού επήλθε από αλλεργικό σοκ που της προκάλεσε κάποιο αναισθητικό. Ομως, ο αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Ηρακλείου Ευστάθιος Θεοφανίδης, που ερεύνησε σε βάθος την υπόθεση, θεωρεί ότι υπάρχουν ευθύνες της αναισθησιολόγου για τον θάνατο του άτυχου κοριτσιού.

Το κατηγορητήριο αποδίδει στην αναισθησιολόγο ότι δεν τήρησε αυστηρά το πρωτόκολλο για την αντιμετώπιση της σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης που παρουσίασε το κοριτσάκι με επιμένοντα βρογχόσπασμο, υπόταση και βραδυκαρδία, όπως αναφέρει το cretalive.gr.

Ακόμη, της καταλογίζει ότι χορήγησε στο αγγελούδι καταφανώς υψηλότερες δόσεις ινοτρόπων ουσιών και αδρεναλίνης από τις συνιστώμενες κατ' αναλογία, ενώ ούτε ο τρόπος χορήγησης ούτε αυτή καθαυτή η δοσολογία της φαρμακευτικής αγωγής ήταν σύμφωνες με τη διεθνώς αναγνωρισμένη πρακτική και τους ισχύοντες παιδιατρικούς αλγορίθμους που εφαρμόζονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις.