ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στις 66 οι πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο – 29 οι μεταφορές στα νοσοκομεία

Οι φωτιές που εκδηλώθηκαν στη χώρα το τελευταίο εικοσιτετράωρο ανήλθαν στις 66.

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός αναλαμβάνοντας δράσεις όπως το κλείσιμο πάρκων σε ολόκληρη την Αττική υπό τον φόβο των πυρκαγιών.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία, μέσα από τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννη Αρτοποιού, τα πιο σοβαρά πύρινα μέτωπα εντοπίζονται σε Ρόδο και Δερβενοχώρια, ενώ ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν και στο Λευκόχωμα Λακωνίας.

Από τη Δευτέρα, μέσω των 20 μηνυμάτων που έχουν αποσταλεί από το 112 και πάντα με τη συνεργασία των δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας, έχουν πραγματοποιηθεί έως σήμερα το πρωί, οργανωμένες απομακρύνσεις πολιτών σε εκτάσεις που αφορούν χιλιάδες κατοίκους.

Επιπλέον, έχουν πραγματοποιηθεί 29 διακομιδές πολιτών από το ΕΚΑΒ που χρειάστηκαν φυσικά βοήθεια. Μεταξύ αυτών τρεις πυροσβέστες και ένας αστυνομικός, σε περιοχές της Σαρωνίδας, του Λουτρακίου, των Δερβενοχωρίων, της Μαγούλας και της Μάνδρας, επιπρόσθετα με οχήματα του Πυροσβεστικού Σώματος μεταφέρθηκαν 23 πυροσβέστες με αναπνευστικά προβλήματα από την περιοχή Στεφάνι στο Θριάσιο Νοσοκομείο και ακόμη τρεις υπέστησαν τραυματισμούς και ελαφριά εγκαύματα.