ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο αυτόφωρο νοσηλεύτρια που βρέθηκε μπλεγμένη σε υπόθεση αρπαγής ανηλίκου

Από αυτόφωρο περνά αύριο το μεσημέρι η νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο Ζακύνθου, που σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, βρέθηκε μπλεγμένη σε υπόθεση αρπαγής ανηλίκου από τον πατέρα, του οποίου είχε αφαιρεθεί η επιμέλεια.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλη Γιαννάκο η νοσηλεύτρια της παιδιατρικής κλινικής και βρέθηκε φυλακισμένη ένα 24ωρο και κατηγορούμενη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο με δόλο ή χωρίς.

«Η νοσηλεύτρια βρίσκονταν στο κρατητήριο από χθες το βράδυ. Το μεσημέρι προσήλθε στον εισαγγελέα. Μετά την κατάθεση αφέθηκε ελεύθερη και αύριο μεσημέρι δικάζεται στο αυτόφωρο. Τι ζει αυτή η συνάδελφος; Τι απίστευτη ταλαιπωρία. Είμαστε όλοι στο πλευρό της» σημειώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Ο ίδιος υπενθυμίζει το σημαντικό ζήτημα που αφορά σε περισσότερα από 70 παιδιά τα οποία βρίσκονται στα νοσοκομεία με εισαγγελική εντολή καθώς η επιμέλειά τους έχει αφαιρεθεί από τους γονείς τους.

«Αντί να απολογείται το σύστημα πρόνοιας που έχει δεκάδες κλειστές πτέρυγες φιλοξενίας παιδιών, αντί να απολογείται το νέο υπουργείο κοινωνικής συνοχής και οικογένειας βρίσκονται οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων εκτεθειμένοι στη δικαιοσύνη» σημειώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Υπενθυμίζεται ότι η νοσηλεύτρια βρίσκεται αντιμέτωπη με τη Δικαιοσύνη καθώς σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ πατέρας από τον οποίο είχε αφαιρεθεί η επιμέλεια του παιδιού του άρπαξε διά της βίας το παιδί που βρισκόταν στο νοσοκομείο της Ζακύνθου με εισαγγελική εντολή.

Η νοσηλεύτρια του νοσοκομείου Ζακύνθου βρέθηκε υπό κράτηση από το βράδυ της Δευτέρας στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, γιατί σύμφωνα με τον ισχυρισμό δεν εμπόδισε τον πατέρα να πάρει διά της βίας το παιδί από το νοσοκομείο.