ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο χειρουργείο ο 13χρονος που έπεσε από την ταράτσα σχολείου

Πολλά τραύματα στο σώμα και τη σπονδυλική του στήλη έχει ο 13χρονος μαθητής, που έπεσε από ύψος πέντε μέτρων όταν υποχώρησε κάγκελο στο σχολείο του, στη Λαμία.

Ο μαθητής, που έχει επαφή με το περιβάλλον, νοσηλεύεται στην ορθοπαιδική κλινική του νοσοκομείου Παίδων όπου και αναμένεται να χειρουργηθεί στα δύο του πόδια.

Ο 13χρονος προσπάθησε να στηριχθεί με την πλάτη σε κάγκελο του σχολείου το οποίο υποχώρησε με αποτέλεσμα το παιδί να βρεθεί στο κενό, πέφτοντας από ύψος σχεδόν 5 μέτρων.

Το Υπουργείο Παιδείας διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό.

Επί τόπου βρέθηκε στο σημείο ο ΓΓ του Υπουργείου Παιδείας Γιάννης Κατσαρός, ενώ η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον δήμαρχο Λαμίας καθώς οι υποδομές των σχολείων είναι αρμοδιότητα των δήμων.

Το περιστατικό εξελίχθηκε μπροστά σε συμμαθητές του παιδιού και, για το λόγο αυτό, θα υπάρχουν ψυχολόγοι όλη την εβδομάδα στο σχολείο για την στήριξή τους.

Πηγή Φωτό: lamiareport.gr