ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο δικαστήριο πάλι οι γονείς της 3χρονης Μαρίας – Κύκλωμα αρπαγής καταγγέλλει η οικογένεια

Στο δικαστήριο οδηγούνται εκ νέου σήμερα οι γονείς της μικρής Μαρίας-Ειρήνης Πρίντεζη, κατηγορούμενοι για το αδίκημα της παραμέλησης ανηλίκου και της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο.

 

 

Με ένα κατηγορητήριο – "κόλαφο" ο εισαγγελέας κατηγορεί τους γονείς ότι άφησαν μόνη, αφοήθητη και εκτεθειμένη σε κινδύνους τη μόλις 3,5 ετών κορούλα τους, χάνωντάς την από τα μάτια τους και αδιαφορώντας για εκείνη για αρκετή ώρα, μέχρι να ανακαλύψουν ότι το παιδί τους λείπει. 

Εν τω μεταξύ αναμένεται η αυτοψία από κοινωνικό λειτουργό στο σπίτι του μικρού κοριτσιού για να αποφανθεί αν οι συνθήκες είναι κατάλληλες ώστε να επιστρέψει στην οικογένειά του. Μέχρι σήμερα φιλοξενείται στο νοσοκομείο Παίδων, όπου το επισκέπτονται οι θείοι του, ο μεγαλύτερος αδελφός του, ενώ και οι γονείς πηγαν χθες να την δουν. 

Οι γονείς της μικρής Μαρίας αντιμετωπίζουν την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο και μάλιστα με δόλο, την ώρα που οι δικηγόροι της οικογένειας μιλούν πλέον ανοιχτά και υποστηρίζουν ότι πίσω από την εξαφάνιση του τετράχρονου κοριτσιού κρύβεται κύκλωμα εμπορίας παιδιών και οργάνων.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ που έχουν αναλάβει την υπόθεση, προς το παρόν αποκλείουν το σενάριο της απαγωγής, ενώ ο εισαγγελέας ήταν καταπέλτης εναντίον των γονιών Μαρίας- Ειρήνης.

«Από κοινού ενεργώντας, ύστερα από συναπόφαση και με κοινό δόλο, με πρόθεση εξέθεσαν και κατέστησαν αβοήθητο πρόσωπο που έχουν στην προστασία τους και που έχουν υποχρέωση να το διατρέφουν και να το περιθάλπουν. Συγκεκριμένα τυγχάνοντας γονείς της ανήλικης Μαρίας- Ειρήνης, αν και ήταν υποχρεωμένοι να τη φροντίζουν και να την προστατεύουν λόγω του νεαρού της ηλικίας της, εξέθεσαν αυτή σε μεγάλο κίνδυνο για την σωματική της υγεία και ακεραιτότητα», αναφέρει η έκθεση του εισαγγελέα με την οποία παραπέμπεται σε δίκη το ζευγάρι.

Από την πλευρά του, πάντως, ο δικηγόρος της οικογένειας, Σταύρος Γεωργόπουλος, κάνει λόγο για αρπαγή από κύκλωμα εμπορίας παιδιών και οργάνων, με αιχμή την έξαρση του φαινομένου το τελευταίο διάστημα.

Πηγή φωτό: Eurokinissi

Διαβάστε επίσης: