ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Στο «κόκκινο» η Βοιωτία! Σαρωτικοί έλεγχοι του ΕΟΔΥ και σκληρό lockdown!

Στο κόκκινο όσον αφορά στη διασπορά του κορωνοϊού βρίσκεται η Βοιωτία, με την περιοχή να τίθεται πλέον σε σκληρό lockdown από σήμερα και έως τις 18 Ιανουαρίου, καθώς είναι τεράστια είναι η αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου.

Ήδη στη Θήβα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ διενεργεί εντατικούς ελέγχους και drive through test με οδηγούς. Σύμφωνα με πληροφορίες τις τελευταίες μέρες στη Θήβα έχουν εντοπιστεί πάνω από 50 κρούσματα. Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν πως στην περιοχή δεν γίνονται αυστηροί έλεγχοι.
Στον νομό υπάρχουν επίσης πολλά εργοστάσια με πολλούς εργαζόμενους να μετακινούνται από περιοχή σε περιοχή, γεγονός το οποίο βοήθησε στην εξάπλωση του κορωνοϊού.

Σοβαρό πρόβλημα υπάρχει και στον Δήμο Αλιάρτου- Θεσπιαίων, όπου υπάρχει αυστηρό απαγορευτικό από την περασμένη εβδομάδα. Στην περιοχή φαίνεται πως έγιναν αρκετές θρησκευτικές τελετές, κηδείες και συναθροίσεις σε σπίτια με αποτέλεσμα να εξαπλωθεί ο κορωνοϊός, μετά τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Οι ίδιες πηγές λένε στο protothema.gr τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 35 στην Αλίαρτο.
Τα μέτρα για την εφαρμογή σκληρού lockdown σε ολόκληρη τη Βοιωτία τέθηκαν σε ισχύ από σήμερα τα ξημερώματα έως τις 18 Ιανουαρίου.