3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο μένος της «Βικτώριας»! Δρόμοι ποτάμια και… νύχτα μέρα από τους κεραυνούς στην Αττική! Καταστροφές σε Κέρκυρα και Κεφαλονιά! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η κακοκαιρία χτύπησε την πρωτεύουσα και τα περίχωρά της, με τουλάχιστον δύο ξεσπάσματα νεροποντής κατά τη διάρκεια της νύχτας, τα οποία συνοδεύονταν από δυνατούς κεραυνούς και αστραπές.

Μέσα σε ελάχιστα λεπτά, οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια.

 

Μεγάλα είναι τα προβλήματα που άφησε η κακοκαιρία στο πέρασμά της, από την Κεφαλονιά με πλημμυρισμένους δρόμους και καταστροφές ακόμη και σε οικίες.

Οι περιοχές του νησιού που επλήγησαν περισσότερο ήταν τα χωριά Νυφί και Αγία Ευθυμία. Μεγάλοι χείμαρροι με λασπόνερα και κάθε είδους υλικά πέρασαν μέσα από τις δύο κατοικημένες περιοχές, με συνέπεια να επικρατήσει πανικός.

Τέσσερις οικίες στο χωριό Νυφί κατακλύστηκαν από λάσπες και υλικά, ενώ κινδύνευσε και μία γυναίκα, η οποία χρειάστηκε να απεγκλωβιστεί από το ειδικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής και να μεταφερθεί καλά στην υγεία της, σε ασφαλές σημείο.

Και στην Κέρκυρα οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια! Η Πυροσβεστική δέχτηκε δεκάδες κλήσεις για απεγκλωβισμό δρόμων από δέντρα και κλαδιά, αλλά και άντληση νερών από πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα.

Ένας οδηγός εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητό του και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να απεγκλωβιστεί, ενώ κορμοί δέντρων έπεσαν πάνω σε αυτοκίνητα.