ΚΟΙΝΩΝΙΑ, Κορωνοϊός

Στο «μικροσκόπιο» οι θάνατοι ηλικιωμένων σε γηροκομείο στην Πάτρα! Εισαγγελική παρέμβαση

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έφυγαν από τη ζωή 11 ηλικιωμένοι, οι οποίοι φιλοξενούνταν σε γηροκομείο της Πάτρας, καθώς οι 7 ήταν ανεμβολίαστοι, θα εξετάσει η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, μετά από εισαγγελική παρέμβαση, με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα για το τραγικό γεγονός.

Οι 9 θάνατοι οφείλονται στον κορωνοϊό, ενώ οι άλλες δύο περιπτώσεις αφορούν ηλικιωμένους, που είχαν μεν προσβληθεί από τον ιό, αλλά κατέληξαν από άλλα υποκείμενα νοσήματα.

Η άμεση εισαγγελική παρέμβαση κρίθηκε αναγκαία, διότι οι 7 από τους 11 φιλοξενούμενους του γηροκομείου ήταν ανεμβολίαστοι, σε αντίθεση με όλους τους εργαζομένους του, που έχουν εμβολιαστεί.

Οι ανθρώπινες απώλειες σημειώθηκαν από τα μέσα Νοεμβρίου, όταν ο κορωνοϊός «εισέβαλε» στο ιδιωτικό Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων, μέχρι και την περασμένη Κυριακή, με τον θάνατο 89χρονης γυναίκας η οποία ήταν θετική στο covid-19, από τις 7 Δεκεμβρίου.

Οι εισαγγελικές αρχές έχουν στη διάθεσή τους όλα τα σχετικά δημοσιεύματα και έχει καταρτισθεί κατάλογος ατόμων που θα κληθούν, το αμέσως επόμενο καιρό, να δώσουν καταθέσεις.

Ανάμεσά τους είναι οι υπεύθυνοι του Γηροκομείου, ο αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος και συγγενείς των ηλικιωμένων που έχασαν ανθρώπους τους.

Πηγή: pelop