ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο «κόκκινο» ο υδράργυρος.Πόσο θα κρατήσει ο καύσωνας. Αναλυτική πρόγνωση.

kausonas_ton_dekapentavgousto_39

Κόκκινο θα χτυπήσει ο υδράργυροςτο τριήμερο μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο. Η θερμοκρασία αναμένεται να αγγίξει τους 41 βαθμούς Κελσίου.

Σήμερα η θερμοκρασία ανεβαίνει στους 39 στα ηπειρωτικά, στους 34 στις Κυκλάδες και στους 37 στις υπόλοιπες περιοχές.

Η Παρασκευή, ανήμερα το Δεκαπενταύγουστο, θα είναι σαφώς η πιο καυτή μέρα. Αναμένεται «40άρι» στα ηπειρωτικά, ενώ σε κάποιες περιοχές το θερμόμετρο θα δείξει και 41, με πιθανότερες «υποψήφιες» περιοχές αυτές της ανατολικής χώρας, σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Οι Κυκλάδες θα είναι στη καλύτερη κατάσταση καθώς θα κάνουν Δεκαπενταύγουστο με 35 βαθμούς, ενώ η υπόλοιπη χώρα με 38.

Ο καύσωνας θα αρχίσει να υποχωρεί από το απόγευμα του Σαββάτου από τα Δυτικά και Βόρεια αλλά η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή την Κυριακή. Παράλληλα θα ενισχυθούν οι άνεμοι οι οποίοι θα φτάσουν στα 8 μποφόρ

Η  γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά σε περιόδους καύσωνα να αποφεύγεται η ηλιοθεραπεία, το βάδισμα, το τρέξιμο και η βαριά σωματική εργασία. Να προτιμούνται τα ελαφρά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα καθώς και τα ελαφρά και μικρά γεύματα, με έμφαση στα φρούτα, τα λαχανικά με περιορισμό των λιπαρών τροφών. Συχνά χλιαρά ντους, καπέλα και γυαλιά ηλίου συνιστούνται επίσης. Τα νεογνά, τα βρέφη, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα θα πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα.