ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο «στόχαστρο» του Μπάλλου και η Κρήτη! Πλημμύρες και κατολισθήσεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Μπάλλος «χτύπησε» και την Κρήτη, όπου καταγράφηκε έντονη κεραυνική δραστηριότητα, ενώ ισχυρές βροχές, κεραυνοί και καταιγίδες σημειώθηκαν στα ανατολικά του νησιού, με το φαινόμενο να κορυφώνεται τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με το cretapost, σε πολλές περιοχές της Κρήτης οι δρόμοι μετατράπηκαν και χειμάρρους. Συγκεκριμένα, στο Ρέθυμνο και στους δήμους Φαιστού, Μινώα Πεδιάδος και Βιάννου, σημειώθηκαν κατολισθήσεις και πλημμύρισαν δρόμοι. Κατολισθήσεις παρατηρήθηκαν και σε Αρκαλοχώρι, Αχεντριά και Βαγιωνιά. Στο χωριό Βορίζα πλημμύρισαν δρόμοι, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις η ορμή του νερού ήταν τέτοια που παρέσυρε αυτοκίνητα.

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Αστυνομία υπήρξαν κλήσεις για κοπές δέντρων από τη σφοδρότητα του φαινομένου, ενώ σε εγρήγορση βρίσκονται Περιφέρεια και Δήμοι για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που θα προκύψουν στη διάρκεια της ημέρας.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Γιάννης Λεονταράκης, μιλώντας στο cretapost.gr ανέφερε: «Ήδη έχουμε κάποια προβλήματα όχι όμως κάτι το πολύ σοβαρό. Πρόκειται κυρίως για φερτά υλικά στο οδικό δίκτυο καθώς και πλημμύρες. Το μήνυμα που πρέπει να τονιστεί είναι πως όλοι θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί».

Σύμφωνα με το ekriti.gr, προβλήματα σημειώθηκαν στο Δήμο Χερσονήσου και συγκεκριμένα στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου. Ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης, Γιάννης Μηλάκης, ανέβασε στο Facebook φωτογραφίες όπου φαίνονται μεγάλα κομμάτια του κτηρίου να έχουν αποκολληθεί.

Πηγή: Cretapost.gr, ekriti.gr