ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στόχοι των τρομοκρατών: Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Β. Μαρινάκης, η Siemens, ο Θ. Βενιάμης και Θ. Φέσσας.

kikilias1_555_355

Στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ προχώρησαν σε αποκαλύψεις για την υπόθεση των τρομοκρατικών επιθέσεων, που φαίνεται πως σχεδιάζονταν κατά συγκεκριμένων οικονομικών στόχων.

Στόχοι των τρομοκρατών: Ήταν ο πρόεδρος του Ολυμπιακός, Β. Μαρινάκης, η Siemens, ο Θ. Βενιάμης και Θ. Φέσσας- Μεταξύ των στόχων ήταν και τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, info quest, Capital

Σύμφωνα με τον Β. Κικίλια ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς ήταν ενημερωμένος για τις εξελίξεις Το μεγάλο χτύπημα σχεδιαζόταν στις 4 Οκτωβρίου. Ηθελαν να κάνουν «πρόβα τζενεράλε» μία μέρα νωρίτερα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον υπουργό και τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. στο γκαράζ βρέθηκαν μια σχάρα αυτοκινήτου και μεταλλικά αντικείμενα τα οποία φέρεται να χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση κατά της Τράπεζας της Ελλάδας από τον Επαναστατικό Αγώνα.

Το γκαράζ βρισκόταν υπό παρακολούθηση τις τελευταίες δέκα ημέρες και το βράδυ της Τετάρτης, οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής είδαν έναν άνδρα 25 -30 ετών να προσπαθεί να μπει στο γκαράζ.

Αφού τον συνέλαβαν βρήκαν πάνω του κλειδιά για το γκαράζ έναν ταξιδιωτικό σάκο, μπουφάν, γυαλιά, και ένα μπλο με ιδιόχειρε σημειώσεις.

Στις σημειώσεις του υπήρχαν αναλυτικές αναφορές για τον Ευάγγελο Μαρινάκη, Θεόδωρο Φέσσα και τηλέφωνα της Ενωσης των Ελλήνων Εφοπλιστών, πρόεδρος της οποίας είναι ο Θεόδωρος Βενιάμης. Βρέθηκαν ακόμα αναφορές στη Νέα Δημοκρατία, τις εταιρείες Siemens και Capital, αλλά και αποκόμματα εφημερίδων από συγκεκριμένα γεγονότα.

«Υπήρχε συγκεκριμένη αναφορά στις 3 Οκτωβρίου για πρόβα και στις 4 Οκτωβρίου για το χτύπημα» σημείωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξεως Βασίλης Κικίλιας. Σύμφωνα με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. από την έρευνα στο γκαράζ και βρέθηκε σχάρα αυτοκινήτου, κλειδιά αυτοκινήτου που είχε κλαπεί και χρησιμοποιήθηκε για την έκρηξη στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Από την έρευνα βρέθηκαν αποτυπώματα του Νίκου Μαζιώτη στο μισθωτήριο του γκαράζ, ενώ είχε χρησιμοποιήσει ταυτότητα Ελληνα πολίτη, ο οποίος είναι υπαρκτό πρόσωπο, αλλά δεν είχε κάνει αίτηση κλοπής. Οταν πλησίασε ο νεαρός, έγινε προσπάθεια αντίστασης αλλά ακινητοποιήθηκε. Εφερε σακίδιο πλάτης που είχε διάφορα αντικείμενα, καθώς και ένα μπλοκ με ιδιόχειρες σημειώσεις. Ενα πρόχειρο σχεδιάγραμμα του λιμανιού του Πειραιά. Το πλέον ανησυχητικό η σημείωση ότι στις 3/10 ήταν πρόβα και στις 4/10 θα ακολουθούσε χτύπημα.

Υπάρχει ένα καταγεγραμμένο δρομολόγιο διάρκειας 16 λεπτών από τον Βύρωνα στη λεωφόρο Αμφιθέας. Εκεί κοντά είναι και τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας. Το άτομο συνελήφθη και κατηγορείται για αντίσταση, κλοπή, επικίνδυνη σωματική βλάβη, ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, κατοχή και κατασκευή από κοινού εκρηκτικών μηχανισμών.

Σε σημείωση υπήρχε ιδιόχειρη σημείωση για φιάλες οξυγόνου και ασετυλίνη, ένωση που φέρει χειρότερο από έκρηξη αποτέλεσμα.

Ο νεαρός είναι πρωτοεμφανιζόμενος στον χώρο και δεν έχει απασχολήσει ποτέ τις αρχές, ενώ αρνείται να μιλήσει και να δώσει ονόματα.

Αν δοθεί η σχετική εισαγγελική εντολή, θα ανακοινωθούν τα στοιχεία της ταυτότητάς του.