ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στόχος μονή στα Φάρσαλα: Άρπαξαν ότι βρήκαν μπροστά τους – Τελευταία στιγμή γλίτωσε η καμπάνα!

Τρία μπρούτζινα μανουάλια βάρους περίπου 30 κιλών το καθένα, ένα μπρούτζινο δισκοπότηρο και ένα επάργυρο Άγιο Ποτήριο ήταν τα λάφυρα ιερόσυλων που εισέβαλλαν στο μετόχι της μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στην περιοχή Ρεματιά των Φαρσάλων.

Τα ιερά αντικείμενα που άρπαξαν χρονολογούνται από το 1900, μεταξύ αυτών και τα βαριά μανουάλια, ενώ προσπάθησαν να κλέψουν και την καμπάνα της εκκλησίας!
Την εισβολή των ιερόσυλων στο μοναστήρι, το οποίο ανήκει στη Μονή Εσφιγμένου του Αγίου Όρους και λειτουργεί με το παλαιό ημερολόγιο, διαπίστωσε ο επιστάτης του ναού, ο οποίος ειδοποίησε το τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Οι δράστες διέρρηξαν την κεντρική είσοδο του ναού της μονής, μπήκαν μέσα και άρπαξαν ανενόχλητοι τρία μπρούτζινα μανουάλια βάρους περίπου 30 κιλών το καθένα, ένα μπρούτζινο δισκοπότηρο και ένα επάργυρο Άγιο Ποτήριο! Παράλληλα, προσπάθησαν να κατεβάσουν και την καμπάνα, αλλά δεν τα κατάφεραν λόγω του μεγάλου βάρους της.
Αν και, προφανώς, είχαν μαζί τους κάποιο όχημα για να μεταφέρουν τη λεία τους, κανείς δεν τους αντιλήφθηκε αφού το μοναστήρι βρίσκεται μακριά από το χωριό, μέσα σε χωράφια με καλλιέργειες. Για τον εντοπισμό των ιερόσυλων διενεργούν έρευνες οι αστυνομικοί του τμήματος Φαρσάλων που εκτιμούν ότι οι δράστες ήταν «κυνηγοί» χαλκού και μετάλλων ενώ, σύμφωνα με την «Ελευθερία», εκπρόσωπος της Μονής Εσφιγμένου κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων.