ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στοιβαγμένοι σε κοντέινερ γεμάτο τηλεοράσεις για τρεις μέρες τέσσερις μετανάστες

 

Το κοντέινερ στη Θεσσαλονίκη, το οποίο είχε ως τελικό προορισμό τη Βουδαπέστη, ξεκίνησε το μακρινό του ταξίδι από την Κίνα και περιείχε τηλεοράσεις οι οποίες θα συναρμολογούνταν στην ουγγρική πρωτεύουσα και μέσα σε αυτό μπόρεσαν να τρυπώσουν τα τέσσερα άτομα.

Στις 28 Ιανουαρίου, το κοντέινερ φορτώθηκε σε τρένο από τον Πειραιά με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, στην οποία και έφτασε την επόμενη μέρα.

Οι τέσσερις αλλοδαποί κατάφεραν να μπουν σε αυτό κατά την παραμονή του στη συμπρωτεύουσα.

Το φορτίο ήταν προγραμματισμένο να φτάσει στη Βουδαπέστη, ωστόσο, αυτό δεν συνέβη διότι οι τελωνειακές αρχές στην Ειδομένη διαπίστωσαν πως είχε ξεσφραγιστεί. Αφού το σφράγισαν, το έστειλαν και πάλι στη Θεσσαλονίκη όπου και έφτασε σήμερα.

Σημειώνεται πως οι τέσσερις μετανάστες οι οποίοι “τρύπωσαν” στο κοντέινερ προκειμένου να αναζητήσουν αλλού την τύχη τους είναι σε κατάσταση εξαθλίωσης, ενώ και εντός αυτού επικρατούσε έντονη δυσοσμία.

Τους μετανάστες αντιλήφθηκε υπάλληλος του ΟΣΕ ο οποίος άκουσε θόρυβο μέσα από το κοντέινερ και ενημέρωσε την αστυνομία. Οι μετανάστες ήταν κλειδωμένοι μέσα στο κοντέινερ και είχαν αρχίσει να χτυπούν τα τοιχώματα, με τον θόρυβο να γίνεται αντιληπτός από τον υπάλληλο που βρισκόταν στο σημείο.

Οι δύο από τους τέσσερις μετανάστες διακομίστηκαν με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο εφημερεύον νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθούν σε εξετάσεις, με τον έναν από αυτούς να εμφανίζει συμπτώματα πυρετού.