ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στον ανακριτή διαφθοράς το ζεύγος Γριβέα – Βάτσικα

ston-anakrith-gkribe-batsika

Ενώπιον του ανακριτή διαφθοράς Γιώργου Ανδρεάδη θα μεταχθούν ο Κυριάκος Γριβέας και η σύζυγός του Αναστασία Βάτσικα για να απολογηθούν για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Οι δύο κατηγορούμενοι, οι οποίοι καταζητούνταν επί εννέα μήνες για επισφαλή δάνεια του Τ.Τ. που φέρονται να ξεπερνούν τα 17 εκατομμύρια ευρώ, αναμένεται να αρνηθούν τις κατηγορίες για άμεση συνέργεια σε απιστία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και να εξηγήσουν στον δικαστικό λειτουργό πού πήγαν αυτά τα χρήματα.

Σύμφωνα με τον συνήγορό τους, θα ισχυριστούν πως τα δάνεια που έλαβαν από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο δεν κατέληξαν σε προσωπικούς λογαριασμούς τους, πως το δάνειο ήταν ομολογιακό γι’ αυτό εκταμιεύτηκε αμέσως, πως είχε 5ετή περίοδο χάριτος και είχαν πληρώσει σχεδόν το σύνολο των τόκων μέχρι το 2011 και πως τα χρήματα διοχετεύθηκαν στους σκοπούς για τους οποίους πήραν το δάνειο.

Και οι δύο κατηγορούμενοι παραδόθηκαν σε εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος τους για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και οδηγήθηκαν αρχικά στον Εισαγγελέα αρμόδιο για υποθέσεις εκδόσεων.

Το κατηγορητήριο

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το 2009 πήραν από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο δάνειο 17 εκατ. ευρώ για την εταιρεία τους C&C που ασχολείτο με συνέδρια ιατρικού περιεχομένου, χωρίς τις απαραίτητες εγγυήσεις. Σύμφωνα με την εισαγγελέα, από αυτά περίπου 15 εκατ. ευρώ διοχετεύθηκαν για την εξαγορά τριών δικών τους κυπριακών εταιρειών που είχαν αρνητική θέση.

Από την εισαγγελική έρευνα φέρεται να προκύπτει ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο συνέστησε την εταιρεία Postbank Green Institute από κοινού με την C&C International με αντικείμενο την πράσινη ανάπτυξη και μετοχικό κεφάλαιο 500.000 ευρώ. Μάλιστα η C&C κατέβαλε το ποσοστό της μέσω δανεισμού από την τράπεζα ενώ η νέα εταιρεία έλαβε δάνειο από το Τ.Τ. ποσού 2.500.000 ευρώ τον Οκτώβριο του 2010.

Σύμφωνα με την Εισαγγελέα, τα χρήματα του δανείου μέσω τιμολογήσεων για διαφημιστικές προβολές ή συνέδρια κ.α. φαίνεται να διατέθηκαν σε άλλες εταιρείες του ζεύγους.

Πηγή: naftemporiki.gr