3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στον ανακριτή ο πατέρας του νεκρού βρέφους! Τι θα ισχυριστεί

Tο κατώφλι του ανακριτή αναμένεται να περάσει σήμερα ο πατέρας του βρέφους που εντοπίστηκε νεκρό σε χωματερή στην περιοχή της Βραυρώνας.

Ο ίδιος και η σύντροφός του αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση από κοινού.

Στην πρώτη του κατάθεση, στους αστυνομικούς ο 23χρονος πατέρας που πέταξε το νεκρό μωρό στα σκουπίδια και οι κάμερες ασφαλείας τον έχουν καταγράψει ανέφερε ότι «Όταν μπήκα εντόπισα την Ρ. στο μπάνιο και στο χώρο αυτό είδα αίματα.Τη ρώτησα τι έγινε και μου είπε να πω στις κοπέλες να βγουν έξω. Όταν οι κοπέλες βγήκαν έξω η Ρ. μου είπε κλαίγοντας ότι χάσαμε το παιδί και έκλαιγε πολύ. Έτρεξα να ειδοποιήσω τον υπεύθυνό μου ότι πρέπει να λείψω και επέστρεψα στο δωμάτιο της Ρ.».

Όπως ανέφερε, γνώριζε ότι η σύντροφός τους ήταν έγκυος και περιγράφει τι συνέβη το μοιραίο απόγευμα: «Τότε η κοπέλα μου, μου έδωσε μία πλαστική σακούλα χρώματος μαύρου και μου ανέφερε ότι αυτή περιέχει πετσέτες με αίματα και το νεκρό παιδί, το οποίο μου ζήτησε να το πάρω και να το πετάξω σε παρακείμενο κάδο. Η Ρ. έμεινε στο νοσοκομείο. Εγώ δεν ήξερα ότι πρέπει να καλέσω την Αστυνομία ή το ασθενοφόρο όταν μου είπε η κοπέλα μου ότι το παιδί είχε πεθάνει. Δεν είδα ποτέ τι είχε μέσα η σακούλα. Απλά την πήρα και την πέταξα στα σκουπίδια. Στεναχωριέμαι πολύ για ό,τι έγινε».

Ενώπιον του εισαγγελέα οδηγήθηκε χθες η μητέρα του βρέφους από το Νεπάλ, μόλις πήρε εξιτήριο από το Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» όπου νοσηλευόταν. Η ίδια πήρε προθεσμία για να απολογοηθεί την Πέμπτη, ενώ εκκρεμούν οι ιστολογικές εξετάσεις για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό.

Η γυναίκα μεταξύ άλλων ανέφερε πως έχασε το παιδί πριν 5 μήνες ύστερα από αποβολή σε χωράφια που δούλευε τότε, κάτι όμως που έρχεται σε αντίθεση με την γνωμάτευση των γιατρών που την εξέτασαν στο νοσοκομείο που κάνουν λόγο για τελειόμηνη κύηση.