ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στον εισαγγελέα τα ανήλικα αδέλφια που ξυλοκόπησαν τον σταθμάρχη και ο αστυνομικός που τους κάλυπτε!

Τα δύο αδέλφια από το Περιστέρι, ηλικίας 15 και 17 ετών, που ξυλοκόπησαν τον σταθμάρχη στο μετρό της Ομόνοιας δεν φαίνεται να έχουν απασχολήσει ξανά τις Αρχές.

Οι δύο ανήλικοι που ξυλοκόπησαν βάναυσα τον 52χρονο σταθμάρχη, μετά την αποτρόπαια πράξη τους, πήραν άλλον συρμό και κατευθύνθηκαν προς το Μοναστηράκι. Στην αποβάθρα του συγκεκριμένου σταθμού, οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση, βρήκαν ένα ακόμη «καθαρό» βίντεο των δύο νεαρών, την ώρα που αποβιβάζονται από το βαγόνι και κινούνται προς την έξοδο. Όλο το βιντεοληπτικό υλικό στάλθηκε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, όπου τα αρμόδια στελέχη απομόνωσαν, εστίασαν και επεξεργάστηκαν τις εικόνες των δραστών προκειμένου να τις αντιπαραβάλλουν με την φωτογραφική τράπεζα δεδομένων σεσημασμένων ατόμων. Οι αστυνομικοί είχαν διακρίνει την πιθανότητα να είναι αδέλφια καθώς φορούσαν παρόμοιο ρουχισμό, ενώ ο μεγαλύτερος χτυπά ως «μπροστάρης και υπερασπιστής», και ο μικρότερος σπεύδει να συνδράμει στην ενέργεια.

Την ίδια ώρα, αλγεινή εντύπωση έχουν προκαλέσει οι ενέργειες του ειδικού φρουρού, ο οποίος γνώριζε τους ανήλικους δράστες του ξυλοδαρμού του σταθμάρχη στο μετρό Ομονοίας, αλλά παρόλα αυτά δεν τους συνέλαβε και δεν ενημέρωσε την υπηρεσία του.

Ο ένστολος διατηρούσε φιλικές σχέσεις με την μητέρα των δύο αδελφών. Η μητέρα φέρεται να επικοινώνησε με τον ειδικό φρουρό, τού είπε τι είχε συμβεί και του ζήτησε συμβουλές για το πώς μπορεί να κινηθεί. Αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής δεν αποκλείουν η μητέρα να ζήτησε από τον αστυνομικό οδηγίες και τρόπους απόκρυψης των παιδιών.

Ο ίδιος υποστήριξε στην κατάθεσή του ότι δεν κάλυπτε τους ανήλικους. Οπως υποστηρίζει, τον πήρε τηλέφωνο η μητέρα τους και, αντί να τους συλλάβει, δεν το ανέφερε στην υπηρεσία.

Ο ειδικός φρουρός προσήχθη και κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία και παράβαση καθήκοντος.