ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Στοπ» στις αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε διοικητικές θέσεις

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, κατά τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, άνοιξε τα «χαρτιά» της αποκαλύπτοντας τα ζητήματα που βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα της,μεταξύ αυτών είναι και η μείωση του ποσοστού αποσπάσεων εκπαιδευτικών σε διοικητικές θέσεις.

Στελέχη του υπουργείου Παιδείας, ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι η υπουργός Νίκη Κεραμέως έχει ήδη προγραμματίσει τόσο τις κινήσεις που θα γίνουν με ορίζοντα τετραετίας, όσο και τις πρωτοβουλίες που θα ληφθούν άμεσα, προκειμένου η σχολική χρονιά να ξεκινήσει απρόσκοπτα τον Σεπτέμβριο.

Μεταξύ άλλων, το υπουργείο Παιδείας ετοιμάζει αλλαγές και στο νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τις εκδρομές των σχολείων, προκειμένου να γίνονται πιο εύκολα, με λιγότερη γραφειοκρατία.

Σύμφωνα με αυτές τις πηγές του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ζήτημα πρώτης τάξεως χαρακτηρίζεται η εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης. Η ηγεσία του υπουργείου έχει κάνει συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να εξεταστεί το τι χρειάζεται για την απρόσκοπτη λειτουργία της.