ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στυλιανίδης: Έκκληση σε ξενοδόχους να προειδοποιήσουν τους τουρίστες για την κακοκαιρία

Η πορεία της κακοκαιρίας αξιολογήθηκε σε σύσκεψη στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, υπό τον Υπουργό, Χρήστο Στυλιανίδη.

Την προσοχή των πολιτών που βρίσκονται σε περιοχές όπου εκδηλώνονται ή αναμένεται να εκδηλωθούν έντονα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ημέρες, εφιστά ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, απευθύνοντάς τους ισχυρή σύσταση να μην μετακινούνται αν δεν έχουν σοβαρό λόγο.

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται τόσο για οδηγούς όσο και για πεζούς. «Ποτέ δεν διασχίζουμε ορμητικά νερά και χειμάρρους (τις λεγόμενες ιρλανδικές διαβάσεις) πεζή ή με όχημα. Ποτέ, για κανέναν λόγο!», τόνισε ο κ. Στυλιανίδης.
Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται επίσης από κατασκηνωτές, ενώ επίσης απευθύνουμε έκκληση σε ξενοδόχους και σε όλους τους εργαζόμενους στον τουρισμό να προειδοποιήσουν τους τουρίστες που φιλοξενούν, ώστε να είναι ενήμεροι για την κακοκαιρία.

Όπου και εφόσον χρειαστεί, θα εκδίδονται συνεχώς σχετικές ανακοινώσεις από όλους τους φορείς. Ενώ, αν κριθεί σκόπιμο, θα ενεργοποιηθεί και το 112 για την αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων.