ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην πρεσβεία του Ισραήλ

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα παρευρεθεί και θα κάνει δηλώσεις στην παράσταση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία του Ισραήλ που διοργανώνουν στις 7 το απόγευμα της Δευτέρας η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και άλλοι μαζικοί λαϊκοί φορείς.

Οι οργανωτές καταδικάζουν την απόφαση των ΗΠΑ να μεταφέρουν την πρεσβεία τους από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, αναγνωρίζοντας με αυτόν τον τρόπο την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 19.30 το απόγευμα της Τρίτης οργανώνει στην ισραηλινή πρεσβεία και η Λαϊκή Ενότητα.

«Οι ΗΠΑ αφού πρώτα έριξαν λάδι στη φωτιά αναγνωρίζοντας την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του ισραηλινού κράτους, αψηφώντας τις διεθνείς αντιδράσεις και το κοινό αίσθημα των λαών της Μέσης Ανατολής, τώρα οξύνουν ακόμη περισσότερο την ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα, εγκαινιάζοντας την πρεσβεία τους στην πόλη» αναφέρει η ΛΑΕ.

«Την ίδια στιγμή η Ελλάδα βυθίζεται στην αβεβαιότητα αλλά και στους κινδύνους της στρατηγικής συμμαχίας με το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ και ο πρωθυπουργός ποζάρει ανερυθρίαστος και χαμογελαστός δίπλα – δίπλα με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου, τον κύριο υπαίτιο της σφαγής και ενορχηστρωτή των δολοφονικών επιθέσεων του ισραηλινού στρατού εναντίον των Παλαιστινίων».