ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αστυνομικών έξω από το Α.Τ. Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Α.Τ. Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιούν αστυνομικοί υπάλληλοι, οι οποίοι κάνουν λόγο για αποκαρδιωτική εικόνα που παρουσιάζει η συγκεκριμένη υπηρεσία που καλείται να αστυνομεύσει τον δεύτερο μεγαλύτερο Δήμο της Θεσσαλονίκης, με τις ιδιαιτερότητες που τον συνοδεύουν, λόγω υποστελέχωσης.

Η κινητοποίηση πραγματοποιείται από τις 9 το πρωί, ύστερα από κάλεσμα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης (ΕΑΥΘΕΣ). Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Ένωσης, Θοδωρής Τσαΐρίδης, το Α.Τ. Ευόσμου θα έπρεπε με βάση το επίσημο οργανόγραμμα να είναι στελεχωμένο με 84 αστυνομικούς και, αυτή την στιγμή, αριθμεί μόλις 28, για να καλύψουν τις ανάγκες 200.000 πολιτών. Μάλιστα, όλη η περιοχή καλύπτεται με μόλις ένα περιπολικό!

«Πραγματοποιούμε τη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας για να αναδείξουμε τα τεράστια κενά που υπάρχουν όχι μόνο στο Α.Τ. Ευόσμου αλλά σε όλα τα αστυνομικά τμήματα Ασφαλείας και σε όλες τις υπηρεσίες «πρώτης γραμμής» της Θεσσαλονίκης», τονίζει ο κ. Τσαΐρίδης.

«Δυστυχώς ζούμε το θέατρο του παραλόγου», λέει χαρακτηριστικά και εξηγεί ότι «συνεχώς ακούμε για ενίσχυση της αστυνόμευσης, για ενίσχυση των μάχιμων μονάδων – υπηρεσιών και εμείς, αυτό που ζούμε καθημερινά, είναι να εκδίδονται φύλα πορείας, να φεύγουν οι αστυνομικοί από αυτές τις υπηρεσίες και να πηγαίνουν σε υπεραριθμες υπηρεσίες».

Ο πρόεδρος της Ένωσης, επισήμανε, ότι για αυτήν την κατάσταση ευθύνεται η φυσική ηγεσία και έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει ελλιπέστατη αστυνόμευση και οι αστυνομικοί να αντεπεξέρχονται με τεράστια δυσκολία στα καθήκοντά τους.

Ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, τόνισε από τη μεριά του ότι υπάρχει μεγάλη έλλειψη τόσο στα τμήματα Ασφαλείας όσο και στα Αστυνομικά Τμήματα, με ο,τι αυτό συνεπάγεται. «Τα περισσότερα τμήματα είναι στο μισό της δύναμης που θα έπρεπε και στο 1/3 στο Α.Τ. Ευόσμου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει ελλιπής αστυνόμευση και η αστυνομία να μη παρέχει στον πολίτη το υπέρτατο αγαθό, την ασφάλεια», επισήμανε ο κ. Γιώργος Χατζόπουλος.

Οι αστυνομικοί ζητούν άμεση ενίσχυση των υπηρεσιών και των τμημάτων και καλύτερη διαχείριση του ανθρώπινου προσωπικού.