ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκινεί η μητέρα της 20χρονης δοκίμου πλοιάρχου που πέθανε ξαφνικά: «Μου έλεγε μαμά υποφέρω, πονάω»

Τα λόγια που της έλεγε η 20χρονη Μαριάννα, η δόκιμος του εμπορικού ναυτικού που έχασε τη ζωή της ενώ βρισκόταν σε εκπαιδευτικό ταξίδι στην Ινδία, αποκάλυψε στο MEGA, η μητέρα της. Οι συνθήκες του θανάτου της παραμένουν αδιευκρίνιστες -προς το παρόν- και «φως» θα ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση.

Μάλιστα, η μητέρα της, μιλώντας στο MEGA, θυμάται τα λόγια που της είπε η κόρη της: «Μαμά, υποφέρω, πονάω». Τότε η μητέρα της απάντησε: «Αγάπη μου μίλα με τον γιατρό εκεί”. Ξέραμε ότι το καράβι δεν έχει μέσα γιατρό. Δεν ρίχνω ευθύνες σε κανέναν μέχρι να δούμε από τι έφυγε το παιδί μου. Θέλω να πω ότι υπήρχαν άνθρωποι μέσα στο καράβι που τη βοήθησαν». «Μου το είπε το παιδί μου όταν ήρθε», είπε και πρόσθεσε: «Μαμά, πονούσε το κεφάλι μου και ο chief μου φιλούσε το κεφαλάκι μου και μου έδινε κουράγιο για να μην πονάω».

Η νεαρή έκανε το πρώτο της υπερατλαντικό ταξίδι με δεξαμενόπλοιο και όταν είχε γίνει ο απόπλους από Ινδία ξαφνικά ένιωσε μια αδιαθεσία και όπως λένε οι συμφοιτητές της άλλαξε η όψη της. Ανέβασε πυρετό, ο οποίος επέμεινε για μέρες. Σύμφωνα με τους συμφοιτητές της μάλλον την τσίμπησε μολυσμένο κουνούπι.

Στη συνέχεια,, οι δόκιμοι πήγαν στην Αίγυπτο, από όπου η 20χρονη μεταφέρθηκε στην Αθήνα, σε ιδιωτική κλινική στην αρχή και έπειτα στο νοσοκομείο. Νοσηλεύτηκε επί 16 ημέρες και κοντά στις 2 Σεπτεμβρίου παρουσίασε καλύτερη κλινική εικόνα. Μάλιστα, ήταν έτοιμη να επιστρέψει στον τόπο της, στην Κω.

Ωστόσο, ξαφνικά κάτι άλλαξε και η 20χρονη άφησε την τελευταία της πνοή στις 17 Σεπτεμβρίου.