slider, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκίνηση στην επιστροφή των ηρώων της ΕΜΑΚ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη! «Κάναμε αυτό που θα κάναμε και στην πατρίδα μας» (ΒΙΝΤΕΟ)

Με χειροκροτήματα και σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης υποδέχθηκαν την ελληνική διασωστική αποστολή κατά την άφιξη τους από την Τουρκία στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Την αποστολή υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς και μέλη του ΕΚΑΒ.

«Κάναμε αυτό που θα κάναμε και στην πατρίδα μας. Δεν κάναμε τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο απ’ αυτό που θα κάναμε και στην πατρίδα μας», υπογράμμισε ο επικεφαλής της 1ης ΕΜΑΚ, επιπυραγός, Δημήτρης Ρούπας, κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Με λουλούδια στα χέρια και με ανοιχτές αγκαλιές υποδέχτηκαν, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη, συνάδελφοι τους, τους δεκαπέντε άνδρες της ΕΜΑΚ και μαζί τους τον γιατρό και τους δύο διασώστες του ΕΚΑΒ, που πήραν μέρος σε διασώσεις σεισμόπληκτων στην Τουρκία.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA