ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκλονιστικά νέα στοιχεία για το δυστύχημα στη Θήβα: Τί αποκαλύπτει ο άτυχος πατέρας – Η τραγική ειρωνεία

Τον τελευταίο αποχαιρετισμό και τα δευτερόλεπτα του δυστυχήματος περιγράφει στην κάμερα του ΑΝΤ1  ο τραγικός πατέρας-σύζυγος, ο οποίος μέσα σε λίγα λεπτά είδε να «σβήνουν» μπροστά στα μάτια του η σύζυγος και το 3χρονο παιδί του.

«Πιάνει φωτιά η τουαλέτα και σβήνουν τα όλα τα φώτα, πέφτω κάτω, βάζω την μπλούζα στο στόμα μου και κάνω έρπινγκ και προσπαθώ να βγω έξω γιατί νόμιζα ότι η έκρηξη έγινε μέσα στην τουαλέτα και όχι έξω» δήλωσε ο Υπάτιος Πατμάνογλου.

Στη συνέχεια, αναφέρει ότι πήγε να ενημερώσει την γυναίκα του για το περιστατικό που του συνέβη, ωστόσο βρέθηκε αντιμέτωπος με το θλιβερό θέαμα « βρήκα το αυτοκίνητο μου κομμένο στα δυο, δεν έβλεπα το άλλο το αυτοκίνητο και έλεγα ότι έσκασε το ντεπόζιτο μου» ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε « έφυγα λίγο πιο κάτω, είδα μια ζάντα και ένα νεκρό παιδί».

Στο μικροσκόπιο οι κάμερες κυκλοφορίας

Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει οι κάμερες διαχείρισης της κυκλοφορίας στο σημείο που σημειώθηκε το τραγικό δυστύχημα που σόκαρε το πανελλήνιο το απόγευμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τις κάμερες η μοιραία Porsche φαίνεται να είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα πολλή ώρα πριν το δυστύχημα, όχι σε ένα αλλά σε πολλά σημεία του αυτοκινητόδρομου.

Σημειώνεται ότι στο σημείο του τραγικού δυστυχήματος έσπευσε δύναμη του ΕΚΑΒ που συνέλεξε βιολογικό υλικό.

Την ίδια στιγμή επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες ότι τα λάστιχα του μοιραίου αυτοκινήτου ήταν χρονολογίας 2006 αλλά και πως ήταν «χειμερινά», γεγονός που σημαίνει ότι δεν ενδείκνυνται για τόσο υψηλές ταχύτητες καθώς ο συγκεκριμένος τύπος των ελαστικών έχει χαμηλότερο δείκτη ταχύτητας από τα κανονικά.

Ο κ. Παπαπάσχος, εκπαιδευτής ασφαλής οδήγησης μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του Alpha σε μία προσπάθεια να αποσαφηνίσει τα αίτια του φρικτού τροχαίου.

Όπως εξήγησε ο κ. Παπαπάσχος από το βίντεο φαίνεται ότι η μέση οριαία ταχύτητα της μοιραίας Πόρσε ήταν περίπου 250 χιλιόμετρα και συμπλήρωσε ότι η ταχύτητα του αυτοκινήτου πιθανότατα άγγιζε τα 280χλμ προτού πλαγιολισθήσει, μπει στο πάρκινγκ και στοιχίσει τη ζωή σε 4 συνολικά άτομα, μεταξύ των οποίων και ενός τρίχρονου παιδιού.

Η τραγική ειρωνεία και ο παράδρομος

Πολλές τραγικές λεπτομέρειες έρχονται να προστεθούν στο πάζλ του σοκαριστικού τροχαίου, με τα «γιατί» να πληθαίνουν μέρα με τη μέρα.

«Ήταν ειρωνεία της τύχης να πάω από αυτό τον δρόμο με την γυναίκα μου, πάντα πήγαινα από παράδρομο για να μην πληρώνω διόδια, γιατί το κόστος έφτανε τα 30 ευρώ και είχα 80 ευρώ βενζίνη. Εκείνη την ημέρα η γυναίκα μου είπε να πάμε από την Εθνική γιατί θα ήταν πιο ασφαλής δρόμος» επισήμανε στην κάμερα ο Υπάτιος.

Μπορεί να έκαναν και κόντρες

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο η τρελή πορεία του σπορ αυτοκινήτου να ήταν η κατάληξη μιας κόντρας στην εθνική οδό, ο Υπάτιος Πατμάνογλου.

Ο τραγικός πατέρας δήλωσε πως λίγο μετά τη σφοδρή σύγκρουση, σταμάτησε στο σημείο ένα δεύτερο αυτοκίνητο, από το οποίο κατέβηκε ένας άνθρωπος που έκλαιγε. «Μου λέει “να σε βοηθήσω”; Έκλαιγε. Μέσα στον πανικό σκέφτηκα τώρα αυτός γιατί κλαίει. Το είχε τύψεις το παιδί επειδή αυτοί οι δύο έτρεχαν; Πρέπει να έκαναν κόντρες».

Η δήλωση της οικογένειας Βακάκη 

Με την σειρά της η οικογένεια του 24χρονου Γιώργου Βακάκη σε δήλωση της στο  Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο αναφέρει:

«Ο Θεός μας ζητά να διαχειριστούμε το αδιανόητο και να ζήσουμε με το αφόρητο. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά συλλυπητήρια μας και στις υπόλοιπες οικογένειες και να ευχαριστήσουμε για τη συμπαράσταση όλων στο θρήνο μας για την τραγική πρόωρη απώλεια τριών νέων ανθρώπων και ενός παιδιού.

Οικογένεια Απόστολου Βακάκη»