slider, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκλονιστικές εικόνες από το λαγούμι που ζούσε η οικογένεια «παλαιοχριστιανών»! Τι λένε οι γονείς!

Αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός πως μία επταμελής οικογένεια ζει τα τελευταία 4 χρόνια σε μία καλύβα που κρύβει στο εσωτερικό της ένα λαγούμι μήκους 30 μέτρων στην ορεινή Κορινθία , χωρίς τρεχούμενο νερό και με ρεύμα από φωτοβολταϊκά.

Οι ίδιοι δηλώνουν Παλαιοχριστιανοί και «αδέρφια», ενώ τόνισαν στις αστυνομικές Αρχές πως είναι επιλογή τους να ζουν με τον συγκεκριμένο τρόπο ζωής και ότι δεν σκοπεύουν να αποχωρήσουν από το σημείο.

Μεταξύ άλλων ανέφεραν στους αστυνομικούς πως «δεν θέλουν να πατάνε σε τσιμέντο».

Ο τρόπος ζωής των μελών της κοινότητας παραπέμπει σε αντιλήψεις της δεκαετίας του ’60, ωστόσο προκύπτουν ζητήματα που αφορούν την υγεία και την παιδεία, καθώς διαφωνούν με την ελληνική εκπαίδευση και τα παιδιά τους δεν πάνε στο σχολείο.

Δείτε το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1

Οι γονείς των 5 παιδιών που ζουν σαν πρωτόγονοι μίλησαν στο MEGA

«Εμείς ζούμε εδώ ειρηνικά, είμαστε εδώ πάνω για να βρούμε την ησυχία μας, τα έχουμε καλά με όλη τη γειτονιά, μας αφήνουν τα χωράφια τους να τους τα προσέχουμε».

«Δεν είναι λαγούμι, απλά ανοίξαμε έναν εξαερισμό που είναι κάτω από τη γη. Εδώ είμαστε στα 6 μέτρα περίπου. Είναι απλά για να μη μουχλιάζουν οι εικόνες γιατί είναι κάτω από τη γη το εκκλησάκι».

Δείτε το ρεπορτάζ